Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Volkswagenek ütköztek

 

Volkswagenek ütköztek

A Szardínia Rally pénteki napján a buddosói tankoló zóna előtt összeütközött a Volkswagen két versenyzője, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen. A közúti összekötő szakaszon előbbi pilóta beletolatott a másik Polo R WRC-jébe.

„Volt egy kis feszültség a fékeink miatt, majd az összekötő szakaszon Mikko Hirvonen autója égett. Julien Ingrassia a rádióban volt, én pedig ugyanekkor a mérnökömmel próbáltam beszélni telefonon” – magyarázta Latvala. „Mentünk a tankoló zónába, de elvétettük a kereszteződést, így természetesen hátramenetet kapcsoltam, de Andreas mögöttem volt, és bumm, nekimentem Andreas-nak, a Volkswagenek nekimentek egymásnak. Szerencsére nem volt nagy a sérülés, de utána volt egy hosszabb szünet a következő szakasz előtt, úgyhogy le tudtam nyugodni.”

Mikkelsen a következőket mondta el az esettel kapcsolatban: „Beszélgettem a mérnökömmel telefonon, mikor először a tolatólámpáját láttuk felgyulladni, majd tíz métert tolatott előttünk, nagy sebességgel jött felénk. Ordítottam, hogy ’neeeeee!!!’. A mérnököm a telefonvonalban volt, nem tudta, mi a fene folyik, aztán mondtam neki, hogy Jari belém tolatott. Nagy dráma volt, de a sérülés nem túl nagy.”

 

Andrew

 

2014. június 6.