Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Volkswagen 2019-ig biztosan marad

 

A Volkswagen 2019-ig biztosan marad

Alig néhány órával a Szardínia Rally megnyerését követően a Volkswagen kinyilvánította, további öt évre marad a rali világbajnokságon.

A vállalat igazgatótanácsa megerősítette, hosszú távon elkötelezettek az FIA egyik legfőbb sorozatával, és egészen 2019-ig adtak zöld utat a program folytatására. Ez azt is jelenti, hogy a 2017-ben életbe lévő új technikai szabályok korszakában is jelen lesz a Volkswagen a rali világbajnokságon.

A német márka 2013-ban csatlakozott a sorozathoz, és hamar meghatározó erővé vált. Sebastien Ogier megszerezte az egyéni világbajnoki címet, míg az ő és csapattársa, Jari-Matti Latvala segítségével a Volkswagen kiérdemelte a gyártói világbajnoki koronát az első szezonjában. Az első évben a Volkswagen a tizenhárom futamból tízet nyert meg, idén pedig veretlenek ez idáig, összességében tíz verseny óta nem találtak legyőzőre.

A Volkswagen eredetileg három szezonra, 2015-ig vállalt elkötelezettséget a sorozatban, ez a négy további szezonra vonatkozó korai döntés azonban jelentős lökést ad a rali világbajnokságnak. „A rali világbajnokság egy nagyon jó platform a Volkswagen számára, hogy autóinak hatékonyságát, dinamizmusát és megbízhatóságát bizonyítsa a globális nyilvánosság felé” – mondta Dr. Heinz-Jakob Neusser, a műszaki fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tag, aki a márka autósport programjáért is felel.

„A sorozat sokkal közelebb áll ahhoz a technológiához, amit a legutolsó sorozatgyártású autókban is alkalmazunk, mint bármelyik másik világbajnokságé, és olyasfajta valós körülmények között zajlik, melyeket ügyfeleink napi szinten tapasztalhatnak meg világszerte. Továbbá emberek milliói szenvedélyesek ezzel a látványos sporttal kapcsolatban.

A Volkswagen sorozatgyártású és autósport fejlesztési részlegének szoros együttműködése, a versengés a különböző piacokon jelen lévő direkt riválisainkkal és a médiában lévő óriási marketing potenciál vezetett a döntésünkhöz, hogy hosszú távú kötelezettséget vállaljunk a rali világbajnokságon.”

Utalva a sorozat jövőbeli irányát illető, a döntéshozási folyamatokkal kapcsolatos problémákra, a Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito felhívta a promóter és a gyártók figyelmét, hogy működjenek együtt a bajnokság színvonalának emelése érdekében.

„A Volkswagen igazgatótanácsának döntése, mellyel 2019-ig vállalt kötelezettséget a rali világbajnoksággal, nagyon büszkévé tesz bennünket” – nyilatkozta Capito. „A Volkswagen sohasem valósított meg ilyen hosszútávú autósport programot korábban, ez a bizalom így egy hatalmas motiváció a teljes csapatunk számára, hogy ne üljünk a babérjainkon egyetlen másodpercre sem, hanem ugyanazt a mérvű szenvedélyt, határozottságot és elkötelezettséget mutassuk továbbra is, hogy biztosítsuk a rali világbajnoki sikereket.

A bajnokságnak magának feltétlenül szükséges egy olyan formátum, amit a televízióra optimalizáltak, hogy a ralisport még attraktívabb legyen a nyilvánosság számára. Felhívjuk a promóter figyelmét, hogy működjön együtt a gyártókkal, hogy a sorozat média lefedettsége szignifikánsan növekedjen.”

 

Andrew

 

2014. június 10.