Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A 2019-es bejelentés ellenére sem garantált a Volkswagen jövője

 

A 2019-es bejelentés ellenére sem garantált a Volkswagen jövője

 

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito azt mondja, annak ellenére meg kell győzni őt, hogy csapata maradjon a rali világbajnokságon, hogy a program 2019-ig biztosított.

Míg a Volkswagen igazgatótanácsa jóváhagyta azt a költségkeretet, ami a hannoveri alakulat számára szükséges a következő öt évben, Capito arról beszélt az Autosport magazinnak, hogy ez nem jelenti azt, hogy a gyártó biztosan a sorozatban marad.

„Az igazgatótanács engedélyezte, hogy 2019-ig a rali világbajnokságban maradjunk, de ez rajtunk áll, hogy így teszünk-e” – nyilatkozta a szakember. „Ha nem látjuk, hogy a jó irányba menne ez, nem kell a rali világbajnokságon részt vennünk. Jelenleg minden nagyon pozitívnak látszik, ez az, ami miatt megkaptuk a jóváhagyást. Mi vagyunk az egyetlen gyártó, aki beleegyezéssel rendelkezik, hogy 2019-ig maradjon a bajnokságban, úgyhogy ez erősítheti a hangunkat a megbeszélések során.”

A jövőt érintő döntések egyik sarkalatos pontja a globális láthatóság, amit a világbajnokság promótere tud generálni a sportág számára.

Capito támogatja azt a tervet, mely a rali világbajnokság fordulóinak utolsó napját jelentős mértékben átalakítaná, bevezetve egy szétlövést az utolsó szakaszon, ami a remények szerint támogatná a bajnokság televíziós közvetítéseit. A Volkswagen Motorsport vezetője ugyanakkor elutasította azokat a feltételezéseket, hogy a cég rali világbajnoksággal kapcsolatos hosszútávú jövője függne ettől a tervtől, amit a Motorsport Világtanács szeptemberben hagyhat jóvá.

„Nem mondanám, hogy a rali világbajnokságon történő maradás ettől a döntéstől függne. Nem fenyegetünk embereket és nem próbáljuk megzsarolni a őket, nem így dolgozunk. Folytatnánk a munkát, hogy megoldást találjunk. Tény, hogy valamit csinálni kell, ez bizonyos. Együtt kell működnünk és most egy nagy csoportosulás szerint sincsen jobb ötlet” – zárta gondolatait Capito.

 

Andrew

 

2014. június 24.