Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Grönholm a Volkswagennél tesztpilótaként

 

Grönholm a Volkswagennél tesztpilótaként

 

A kétszeres rali világbajnok és harmincszoros futamgyőztes Marcus Grönholm csatlakozott a Volkswagen Motorsporthoz, feladata a Polo R WRC fejlesztésének segítése lesz.

A Volkswagen közleménye szerint a 46 éves Grönholm a rali világbajnoki alakulatot a tesztelések során fogja segíteni, a finn a hónap elején a dél-franciaországi Fontjoncouse-ban már vezette is az autót.

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito így nyilatkozott: „Örömmel üdvözöljük Marcus Grönholmot a rali világbajnoki projektünkben tesztpilótaként. Marcus az egyik legsikeresebb és legtehetségesebb pilóta, a Polo R WRC továbbfejlesztését fogja támogatni. A technikai részletek mély ismeretének és az analitikai képességének köszönhetően értékes bemenetekkel tud szolgálni mérnökeink részére.”

Grönholm a következőket mondta el: „A világbajnokságot nyert wolfsburgi csapatnál kormány mögé ülni nyilvánvalóan egy nagyszerű lehetőség számomra. Nagyon várom már a teszteket és hogy lehetőségem legyen továbbfejleszteni a jelenleg is legjobb raliautót, a Polo R WRC-t.”

A finn pilóta valószínűleg a jövő évi Monte-Carlo Rallye-n bemutatkozó 2015-ös specifikációjú Polo R WRC fejlesztésében veszi ki a részét, de minden bizonnyal részt fog venni néhány nem világbajnoki futamon is, köztük talán az októberi Rallylegenden is.

Grönholm és Capito nem először fognak együtt dolgozni, a BP Ford World Rally Team színeiben 2006-ban és 2007-ben együtt nyertek gyártói világbajnoki címeket. Grönholm akkor a csapat elsőszámú pilótája, Capito pedig a Ford Europe autósport részlegének igazgatója volt.

 

Andrew

 

2014. augusztus 12.