Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Volkswagen várakozásai

 

A Volkswagen várakozásai

Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója a Deutschland Rallye-t megelőzően beszélt csapata jövőjéről.

„Az igazgatótanácstól kötelezettségvállalásunk van, miszerint 2019-ig a ralisportban maradhatunk, ugyanakkor bizonyítanunk kell, hogy érték van ebben és az előírások annak megfelelőek, hogy a Volkswagen mit akar a ralisporttól. Lényegében egyetértettek, hogy ’19-ig a ralisportban lehetünk, de bizonyítanunk kell, hogy ez a megfelelő dolog, amit csinálni lehet” – nyilatkozta Capito.

A versenyzőkkel kapcsoltban is kérdezték, de az ő szerződésükre vonatkozóan semmit sem volt hajlandó elárulni a német szakember. „Tudják, nem beszélünk a szerződésekről.”

A következő téma a World Rally Car-ok következő generációja volt, melyek a tervek szerint az új technikai előírások alapján 2017 és 2019 között teljesítenek szolgálatot a rali világbajnokságon. „Nem hinném, hogy lenne oka, hogy új technológiákkal és talán az üzemanyag fogyasztásra vonatkozó szabályokkal változtassunk a formátumon. Úgy gondolom, lesz némi változás, de nem radikálisak, ezek csak fejlesztések, hiszen a dolgokat mindig lehet egy kicsit jobban csinálni és változtatni rajtuk, nem várunk azonban radikális változtatásokat. Mindig tárgyalásban vagyunk a többi gyártóval és az FIA-val, és úgy gondolom, a dolgok a jó irányba mennek. Nem várunk alapvető változásokat.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 4.