Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Grönholm nem tér vissza a világbajnokságra

 

Grönholm nem tér vissza a világbajnokságra

Marcus Grönholm elmondása szerint nincs esélye annak, hogy visszatérjen a rali világbajnokságra annak ellenére, hogy tesztpilótai szerepet vállalt a Volkswagen Motorsportnál.

A finn pilóta, aki hét véve vonult vissza az állandó versenyzéstől, elárulta, nem vágyakozik vissza a sorozatba, ugyanakkor élvezi a hannoveri alakulatnál az új szerepkörét.

Grönholm augusztus elején próbálta ki először a Polo R WRC 2015-ös specifikációjú változatát, Dél-Franciaországban tesztelte egy napon keresztül az autót murvás felületen. A szeptemberben újabb tesztekre kerül sor.

„Amikor először megkerestek a Volkswagentől, azt mondtam nekik, ’de megnyertetek mindent! Mit tehetnék?’” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „További beszélgetések történtek, és mondtam nekik, tegyenek egy ajánlatot. Ez azonban csak a tesztelésre szól, kétségtelen, hogy nem a visszatérés irányába történő lépés.”

Bár a Polo részleteiről nem volt hajlandó beszélni Grönholm, a kocsiról és az 1,6 literes specifikációjú World Rally Car-okról hízelgően nyilatkozott. „Ez egy jó autó. Egy kör után azt mondtam, ’oké, ez autó egy jó autó, vezetem’. Talán nincs meg az a nyomaték, mint ami a kétliteres World Rally Car-oknak volt, de a felépítés és a futómű nagyon jó. Nem sok időt töltöttem benne, de feltétlenül kimondhatom, gyorsabbak most az autók.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 10.