Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito tagadja, hogy ellentétek lennének közte és Ogier között

 

Capito tagadja, hogy ellentétek lennének közte és Ogier között

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito tagadja, hogy ellentétek lennének közte és a rali világbajnoki csapat pilótája, Sebastien Ogier között.

Ogier tárgyalásban van a német alakulattal, és a hírek szerint világbajnokként nagyobb fizetést szeretne. A kapcsolatban emiatt feszültség alakult ki, de annak ellenére is, hogy a következő szezon rajtsorrendre vonatkozó szabályaiban is nézetkülönbség van köztük, Capito állítása szerint rendeződtek a dolgok.

Az Autosport magazin azon kérdésére, hogy szerinte csapata egyik autóját fogja-e vezetni Ogier jövőre, Capito a következőket mondta. „Így gondolom. Azt hiszen, semmi okunk sincs, hogy bármit is változtassunk, és semmi oka a három versenyzőnknek, hogy bármit is változtasson. Elégedettek vagyunk velük, és ők is elégedettek velünk. Nincs ok arra, hogy miért ne folytatódhatna a dolog mindhármukkal.”

Capito azt is elárulta, hogy a Deutschland Rallye alatt találkozott Ogier-vel és beszélgettek a 2015-ös szezonról.

„Amikor pénteken este beérkezett, volt egy privát beszélgetésünk, csak vele és velem, nagyjából fél órán keresztül. Úgy gondolom, ez mutatja, milyen erős a kapcsolatunk.”

Ogier problémás németországi hétvégéje spekulációkkal indult az ő és a Capito közötti feszült kapcsolatról, majd kétszer is balesetet szenvedett, de a csapatvezető meggyőződése, hogy ez csupán egy kisiklás volt.

„Kapcsolatunk erősebb, mint valaha, ez az, amire neki szüksége van most” – mondta el Capito. „Szüksége van arra, hogy tudja, hiszek benne most is, és ez abszolút így van részemről. Át fogunk menni vele ezen együtt, és meggyőződésem, hogy Ausztráliában erősebben fog visszatérni, mint valaha.”

Ogier a csütörtöki sajtótájékoztatón elárulta, hogy zaklatott volt a nyara, de koncentrációja visszatért az ausztrál versenyre.

„Nagyon jó a sok siker, de sajnos mindig lesznek nehéz pillanatok, amelyek úgyszintén eljönnek” – mondta Ogier, aki júniusban nyert utoljára a lengyel viadalon, azt követően azonban Jari-Matti Latvala legyőzte Finnországban, majd Németországban kiesett a balesete miatt.

„Nem voltam olyan erős nyáron. Hagytam, hogy megzavarjanak a sportág dolgai, ez kétségkívül gyengébbé tett. Nem koncentráltam eléggé arra, amit csinálok. Dolgoztam rajta, és magam mögött hagytam ezt. Arra koncentráltam, hogy mi van itt most, és úgy lehet velem számolni, mint aki százszázalékosan visszatért.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 12.