Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito elérzékenyült

 

Capito elérzékenyült

A Volkswagen Motorsport vezetőjét, Jost Capitót csapatának történelmi tette, az Ausztrál Rally-n megszerzett első, második és harmadik helyezés után elöntötték az érzelmek.

A Volkswagen a déli féltekén biztosította be második gyártói világbajnoki címét történetének eddigi legjobb futameredményével. Huszonöt év óta ez az első, hogy egy gyártó a szezon során ilyen korán szerezte meg a világbajnoki koronát.

A verseny végi szervizparkban a szerelők vadonatúj ponyvákkal várták a három autót, a Polók a „bajnokoknak fenntartott parkoló” feliratú helyekre állhattak. A futamgyőztes Ogier-nek szerenádként az AC/DC Big Balls száma szólt. Mindezek után az érzelmekkel telt Capito mindhárom párosáról megemlékezett. „Elöntött a dolog érzésekkel. Nem találom a szavakat, de senki sem lehet büszkébb nálam – szeretlek benneteket, fiúk” – mondta versenyzői körében könnybe lábadt szemekkel a viadal utáni sajtótájékoztatón.

„Nagyszerű csapat vagyunk, nagyszerű a csapatszellem. Ezek a srácok barátok, együtt ülnek le reggelizni, aztán együtt ebédelnek és vacsoráznak is, de mikor nekiindulnak, nagyon sportszerűen küzdenek egymás ellen. Nem kell semmilyen csapatutasítást adnunk feléjük, sosem láttam még ilyen csapatot. Büszke vagyok mindannyitokra.”

Capito ezt követően arról is szót ejtett, hogy a tortán a hab, hogy a bajnoki címet az első három hely megszerzésével biztosították be. „Nem is történhetett volna ez jobban. Tavaly minden várakozást túlszárnyaltunk, főleg a sajátomét. Már akkor is folyamatosan azon volt mindenki a csapatból, hogy a világbajnokság megnyerésének érdekében a határon dolgozzon. A világbajnoki címet mindig nehezebb sikeresen megvédeni, mint először megnyerni. Amit a csapat ebben a szezonban elért és az, hogy milyen mértékben fejlődött, a legnagyobb elismerésemet vívta ki.

Ezt az egy-kettő-hármat és a gyártói címet a Volkswagen világszerte dolgozó ötszázezer alkalmazottjának szeretném ajánlani, akik támogatnak és segítenek minket, hogy lehetőség legyen arra, hogy itt legyünk és nem irigykednek, hogy arra költjük a pénzt, hogy sikeresek legyünk.”

Sebastien Ogier és navigátora, Julien Ingrassia a Polo R WRC huszonharmadik versenyén annak tizenkilencedik győzelmét szerezte meg, a Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila és az Andreas Mikkelsen-Ola Fløene alkotta párosok által szerzett második és harmadik helynek köszönhetően a 2013-as Monte-Carlo Rallye-n bemutatkozó Polo pedig immár harminchat dobogós helyezésnél tart.

 

Andrew

 

2014. szeptember 19.