Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Egyre nagyobb az önbizalma Mikkelsennek

 

Egyre nagyobb az önbizalma Mikkelsennek

Andreas Mikkelsen azzal a céllal érkezett az Ausztrál Rally-ra, hogy megszilárdítsa harmadik pozícióját a világbajnoki pontversenyben. Ez sikerült is a norvégnak, csapattársai mögött harmadikként zárta a viadalt.

A tavalyi évet tanulásnak szánta a Volkswagen Motorsport Mikkelsennel, a cél folyamatosan az volt a fiatal versenyző számára, hogy végigmenjen a versenyeken, értékes tapasztalatokat gyűjtve ezzel. Idén megmutatkozik ennek valamint a norvég tehetségének a gyümölcse, Mikkelsen többször állt már dobogón, kétszer – előbb Svédországban Latvalával, majd Lengyelországban Ogier-vel – pedig a győzelemért is csatában volt. És hogy készen áll-e arra, hogy folyamatosan az élmezőnyben harcoljon?

„Egyre inkább késznek érzem magamat. Visszatekintve a tavalyi évre, őrülten kellett küzdenem, hogy olyan szakaszidőket érjek el, amik most már normálisak. A következő dolog, amire szükségem volt, a konzisztencia, és úgy érzem, most már megvan ez nálunk. Amikor megvan ez, egy kicsit jobban lehet nyomni, majd ennek kell konstansnak lenni, aztán még jobban nyomni – fel kell építeni ezt lépésről lépésre. Néhány alkalommal közel voltunk idén, de a fő célom az, hogy a harmadik legyek a bajnokságban. Ha meg tudom ezt csinálni, utána azért fogok menni, hogy elkapjam a srácokat” – utalt Mikkelsen a Volkswagen másik két pilótájára, Ogier-re és Latvalára.

A norvég versenyző még hozzátette, idén nem csak az a célja, hogy saját magának megszerezze a világbajnokság harmadik helyét, hanem az is, hogy Ola Floenét is dobogóra hozza. Az idény során Mikkelsen mellé visszaülő mitfárer jelenleg a negyedik a navigátorok versengésében, de annak ellenére, hogy három futamon nem vett rész, kettőn pedig Pontus Tidemanddal indult, reális esélye van az év végi bronzra.

 

Andrew

 

2014. szeptember 20.