Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito nyugodt Ogier jövőjével kapcsolatban

 

Capito nyugodt Ogier jövőjével kapcsolatban

A Volkswagen Motorsport vezetője elutasította azokat a feltételezéseket, melyek versenyzőjének, Sebstien Ogier-nek szezon végi távozásával kapcsolatosak. Jost Capito úgy véli, a jövő évi pilótafelállásokról szóló pletykák a rali világbajnokság szükséges velejárói.

Capito megerősítette, a Volkswagen a következő idényben is három Polo R WRC-t küld csatába, kettő a Volkswagen Motorsport első számú csapatánál fog futni, míg a harmadik a Volkswagen Motorsport II színeiben. Arról ugyanakkor nincs még bejelentés, hogy kik fogják vezetni az autókat.

Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen várhatóan marad 2015-re is, az uralkodó világbajnok Citroenhez vagy Hyundai-hoz történő távozásáról azonban az augusztusi Deutschland Rallye óta keringenek a pletykák. Capito ugyanakkor elmondta a wrc-com-nak, hogy nincs oka a sietségre a versenyzői felállásának bejelentésével, illetve amiatt sem, hogy véget vessen híreszteléseknek.

„Ha mindent bejelentenénk, unalmas lenne a dolog. Élvezzük, ha terjednek ezek a dolgok, írhatnak erről az emberek!” – mondta ironikusan a szakvezető. „Szükségünk van a rali világbajnoksággal kapcsolatos sztorikra, amik olyan történeteket is tartalmaznak, melyek más csapatokkal kötik össze a versenyzőket, úgyhogy nem ölhetjük meg ezeket. Van helye a spekulációknak, ez pedig jó. Ha megcsinálhatjuk ezt és nyugodtak maradunk, az egy jó dolog.

Bejelentjük versenyzőinket, amikor itt lesz a megfelelő ideje. Együtt fogunk bejelenteni mindent. Úgy gondolom, hamarosan el fog jönni ennek az ideje.”

Mivel a versenyzők az érintettjei a szóbeszédeknek, ők is megszólalnak az ügy kapcsán. Thierry Neuville azt nyilatkozta, üdvözölné Ogier-t, ha a francia foglalná el a másik i20 WRC vezetőülését a következő esztendőben. „Csapattársként olyat szeretnék, aki erős és segíteni tud a csapatnak, mint ahogyan én is, hogy olyan gyorsan fejlesszünk, ahogyan csak lehet. Szeretnék valakit a teljes szezonra, egy kihívót, akivel tudnánk egymást húzni és az autót is el tudnánk vinni a határig. Ogier még mindig nem írt alá a Volkswagennel, úgyhogy szabad. Furcsa döntés lenne, de miért ne? Nem mondanék nemet” – fejezte be gondolatait a feltörekvő belga.

Ogier azonban rögtön megcáfolta ezt, és kinyilvánította, hogy a következő évben is a Volkswagennél fog maradni, azzal a csapattal, akikkel útban van második világbajnoki címe felé.

„Úgy gondolom, hülye lennék váltani. A csapat, amiben vagyok, jelenleg a legjobb, velük értem el az álmomat és lettem világbajnok” – mondta el a francia pilóta a hazája világbajnoki futamának rajtja előtt. „Három évvel ezelőtt együtt vágtunk bele ebbe a történetbe. 2012 egy frusztráló év volt, amikor ki kellett fejlesztenünk mindent. Tavaly meglepetés volt, hogy rögtön sikeresek tudtunk lenni, és az idei év is egy nagyon erős év a Volkswagen számára, úgyhogy nincs ok a váltásra.

Tudom, hogy nem akarjuk bejelenteni előre, hogy mi lesz a jövőben, de csak idő kérdése, az információ meglesz hamarosan. Nem én vagyok, aki ezt megerősítheti. A csapat fogja ezt megtenni, de azt elmondhatom, hogy nem kell sokat várni már rá” – tette hozzá Ogier, igazolva Capito szavait is.

 

Andrew

 

2014. október 5.