Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito ismét beszélt a Volkswagen jövőjéről

 

Capito ismét beszélt a Volkswagen jövőjéről

A Motorsport Világtanács nem fogadta el legutóbbi ülésén a rali világbajnokságot megreformáló utolsó szakaszos szétlövés tervezetét. Azt a tervezetet, melynek Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója volt az egyik fő támogatója.

A Világtanács a terveket átnézésre visszaküldte, az esetleges bevezetést azonban október elején Jean Todt révén az FIA rali bizottsága is elvetette. Ennek kapcsán időről időre felszínre törnek szóbeszédek, melyek arról szólnak, hogy a német autógyár elhagyja a ralisport csúcskategóriáját, amennyiben a szétlövés nem kerül bevezetésre. Capito jelezte, hogy a szétlövéssel egy jó lehetőséget szalasztott el a rali világa, ugyanakkor a dolog nem befolyásolja a Volkswagen raliprogramját. „Az igazgatótanács részéről van egy döntésünk, miszerint a bajnokságban maradhatunk 2019-ig, de csak abban az esetben, ha értéket kapunk, ha megtérül a befektetésünk” – erősítette meg a szakvezető azt, amit korábban már többször is elmondott. „Minden évben felül fogjuk vizsgálni ezt, és ha a promóter szituáció nem fejlődik, nem vagyok benne biztos, hogy ’19-ig maradunk. Megtörténhet, de szerintem, nem fog ez bekövetkezni.”

Capito egyúttal beszélt a 2017-2019-es időszakról is, amikor a tervek szerint új technikai szabályok lépnek életbe. „Várunk az FIA-tól egy előterjesztést. Az FIA megkérte a gyártókat, hogy együtt mondják meg, mi az elvárásuk, és most várjuk az előterjesztést az FIA-tól. Nem tudjuk, mennyire lesz radikális a szabályváltozás. A gyártók nem akarnak radikális változást, meglátjuk, mi lesz. Nem tudjuk.”

 

Andrew

 

2014. október 22.