Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Változatban felállásban folytatja a Volkswagen 2015-ben

 

Változatban felállásban folytatja a Volkswagen 2015-ben

A Volkswagen Motorsport, valamint pilótáik, Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen, illetve navigátoraik, Julien Ingrassia, Miikka Anttila és Ola Floene készek a sikerek folytatására: a Volkswagen Motorsport meghosszabbította a világbajnokság jelenlegi első, második és harmadik helyén álló párosaival a szerződést a következő évre is. A rendkívül sikeres kapcsolat – a 2013-as és 2014-es évben minden világbajnoki címet megnyertek, emellett a csapat eddigi huszonnégy versenyén a húsz győzelmet is beleértve harmincnyolc dobogós helyezést szereztek – logikus lépés volt minden érintett számára.

„Nálunk van jelenleg a világ három legjobb raliversenyzője” – mondta el a Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito. „A folytonosság egy fontos tényezője az autósport sikereknek, és örömmel tölt el, hogy folytathatjuk együttműködésünket Sebastien Ogier-vel, Jari-Matti Latvalával és Andreas Mikkelsennel. Navigátoraikkal együtt alapvető részesei a Volkswagen rali világbajnokságon elért elsöprő sikereinek, és biztosak vagyunk benne, további sikereket ünnepelhetünk az elkövetkezendő években a csapattal.”

A világbajnok Sebastien Ogier 2012 óta tagja a Volkswagen Motorsportnak. Az első évben a csoporthoz tartozó típussal, a Skoda Fabiával készültek a ralisport csúcskategóriájára, miközben intenzív tesztet folytattak a Volkswagen Polo R WRC-vel. Ez meghozta a sikert, Ogier és mitfáere, Julien Ingrassia nemcsak hogy tizenöt futamot nyert az eddig a Volkswagennel teljesített huszonnégyből, de első közös évükben megszerezték a vezetői és navigátori világbajnoki címet is. Az ő és a Latvala/Anttila páros eredményeinek is köszönhetően a gyártói cím is Wolfsburg központú vállalathoz került, mely sikert 2014-ben is meg tudott ismételni az alakulat. Utóbbi gyártói korona az elmúlt huszonöt év legkorábban megszerzett győzelme is volt egyben.

Jari-Matti Latvala pályafutása eddigi negyvenhat dobogójából tizennégyet szerzett Volkswagennel. A finn 2013 januárjában csatlakozott a csapathoz, azóta öt győzelmet ünnepelhettek társával, Miikka Anttilával. A legutóbbi ezek közül az aszfaltos Francia Rallye megnyerése volt, mely történelmi tettnek bizonyult, hiszen finn versenyző tizenöt év után tudott először szilárd burkolatú rali világbajnoki futamot nyerni.

Két versennyel az idei szezon vége előtt az Ogier/Ingrassia és a Latvala/Anttila kettősök vívnak csatát a vezetői és navigátori világbajnoki címért.

Andreas Mikkelsen messze túlszárnyalta az idei éves várakozásokat. Az eddigi tizenegy viadalon öt dobogós helyezést szerzett a norvég, beleértve a havas és jeges Svéd Rally-n, a murvás lengyel viadalon és az aszfaltos francia versenyen elért második pozíciót is. Mikkelsen és navigátora, Ola Floene két versennyel a 2014-es rali világbajnokság vége előtt azon vannak, hogy bebiztosítsák az egyéni értékelés harmadik helyét.

Sebastien Ogier: „Egy logikus lépés megújítani a szerződést a Volkswagennel. A legjobb csapat a legjobb autóval – nem volt okunk Juliennel, hogy mást akarjunk, csak a messze legjobb lehetőséget arra, hogy a győzelmekért és a világbajnoki címért küzdhessünk. Nagyon örülök, hogy folytatjuk a munkát ezzel a csapattal, amelyben kellemesen érezzük magunkat és akikkel a legnagyszerűbb sikereinket ünnepelhettük.”

Jari-Matti Latvala: „Örömmel tölt el, hogy Miikka Anttila és én a Volkswagen kötelékében folytatjuk a jövőben is. A legjobb csapatban a legjobb autót vezetni, raliversenyzőként nem is lehetne többet kérni. A Volkswagennél megvan minden, amire szükségem van, hogy a győzelmekért és a bajnoki címekért küzdjek, boldog vagyok, hogy a csapat továbbra is bízik bennünk.”

Andreas Mikkelsen: „Nincs is jobb lehetőség a ralisportban, mint Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala mellett kezdeni a 2015-ös szezont is. A legjobbaktól lehet tanulni, ugyanakkor ugyanabban az autóban tudom magamat összehasonlítani velük. Két rendkívül izgalmas esztendőre és komoly előrelépésekre tekinthetek vissza a Volkswagennel. Biztos vagyok benne, hogy együtt folytatni fogjuk a fejlődést.”

 

Andrew

 

2014. október 24.