Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier: Egyszerű döntés volt

 

Ogier: Egyszerű döntés volt

A Volkswagen Motorsport immár kétszeres világbajnoka, Sebastien Ogier azt mondja, sosem volt szándékában elhagyni azt a csapatot, mellyel pályafutása eddigi legnagyobb sikereit aratta.

A német csapat a Katalán Rally kezdetén nyilvánította ki, hogy mindegyik versenyzőjével, Ogier-n mellett Jari-Matti Latvalával és Andreas Mikkelsennel is meghosszabbította a szerződést.

A bejelentés véget vetett azon spekulációknak, miszerint a francia pilóta elhagyná a szezon végén jelenlegi alakulatát. Amíg ugyan a Polo R WRC a jelenlegi legversenyképesebb autó, a hírek szerint mind a Hyundai, mind a Citroen magasabb fizetést ajánlott az uralkodó világbajnoknak, mellyel a Forma-1-es pilótákéhoz hasonló pénz ütötte volna a markát, nagyobb, mint amit Sebastien Loeb keresett ralis karrierje csúcsán.

Ogier azonban megerősítette, a szerződés aláírása előtt nem beszélt másik csapatokkal. „Miért kellett volna ezt tennem? Nem, nem, nem. Ez egy nagyon egyszerű döntés volt. Sosem volt másik opció az eszemben. Minden pletyka, amit hallani lehetett, pletyka volt” – nyilatkozta a Volkswagennel eddigi huszonöt futamából tizenhatot megnyerő versenyző.

„Már régóta tudtam, hogy alá fogok írni, nagyszerű a stabilitás, otthon érzem magam ebben a csapatban. Együtt kezdtük három évvel ezelőtt, egyáltalán nem volt ok a váltásra. Normális, hogy folytatjuk” – tette hozzá.

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito nem volt hajlandó pilótái szerződésének lejáratáról beszélni, Ogier azonban elárulta, több mint egy évre írt alá. Egy kétéves kontraktussal 2015-öt és 2016-ot fednék le, éppen azt az időszakot, amíg az autókra a jelenlegi technikai szabályok érvényesek.

 

Andrew

 

2014. október 27.