Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvalának a murvára kell összpontosítania

 

Latvalának a murvára kell összpontosítania

Jari-Matti Latvala reméli, hogy a rögtön a Katalán Rally-t követően megtartott murvás teszt segíteni fog neki abban, hogy visszanyerje magabiztosságát ezen a talajtípuson és a spanyol viadalon mutatott, csalódást keltő teljesítményét maga mögött tudja hagyni.

A Volkswagen Motorsport pilótája szokatlanul kényelmetlenül érezte magát a katalán verseny laza talajú szakaszain, aminek az lett az eredménye, hogy az első napot harminchat másodperccel a listavezető Sebastien Ogier-től lemaradva zárta. „Az a problémám, hogy amikor túlságosan elkezdek egy dologra koncentrálni, megfeledkezem a többiről. Ide érkezve csak az aszfaltra gondoltam, a murvára nem” – mondta el a finn már szombaton délelőtt.

A különbség nagy részét ledolgozta, miután a verseny aszfaltra váltott, de végül 11,3 másodperc hátránnyal Ogier mögött ért célba. „Nem tudom, hol voltam, nem ezen a bolygón voltam, amikor elkezdődött ez a verseny. Nagyon rosszul éreztem magam vezetés közben. Fejben igencsak az aszfaltra voltam felkészülve. Franciaország után a Rallylegenden indultam, az utolsó murvás verseny óta ezer kilométert vezettem aszfalton, nehéz volt átváltani murvára. Ez volt az pedig, amire szükség volt az első napon” – magyarázta Latvala, majd hozzátette: „Fantasztikus volt az autó aszfalton. Briliáns érzésem volt aszfalton.”

Amikor a Brit Rally felkészülési tesztjén a Polo R WRC volánja mögé beült, Latvala azon dolgozott, hogy vezetési stílusán változtasson, mindezt annak reményében, hogy jobb eredményre legyen képes Wales-ben. „Tudom, hol tudok fejlődni. Kicsit túl kemény vagyok a murvás gumikkal jelenleg, fejlődnöm kell a gumikoptatás terén. A Brit Rally az egyik kedvenc versenyem. Tavaly második helyen végeztem, ezúttal azonban a győzelemért akarok harcolni. Ez a legjobb világbajnoki szezonom szép zárása lenne.”

 

Andrew

 

2014. október 31.