Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Érdekességek a Volkswagen Motorsporttól

 

Érdekességek a Volkswagen Motorsporttól

 

XXL csapatteljesítmény: a szerelők versenye

Nem csak a Volkswagen Motorsport párosainak teljesítménye döntögetett rekordokat, de a Katalán Rally-n részt vevő szerelőké is. Pénteken este kevesebb, mint hetvenöt perc alatt állították át ugyanis a Polo R WRC-ket murvásról aszfaltos specifikációjúra. Hogy pontosan mekkora erőfeszítést is igényel ez az általában egy óra alatt elvégezhető feladat, jól mutatja, mennyi alkatrészt cserélnek az autón. A szerelők tizenhárom egységet vettek kezelésbe, mely 1348 alkatrészt jelent, ez összesen 4044 a három Polo R WRC-n együttesen. A spanyol az egyetlen futam a rali világbajnokság versenynaptárában, melynek programja murvás és aszfaltos szakaszokat is tartalmaz. A szervizparkban pénteken este emiatt a szezon leghosszabb – hetvenöt perces – szervizlehetősége áll rendelkezésre a csapatok számára az autók átépítésre.

 

A 21-es karosszéria legcsodálatosabb horpadásai

Spanyolországban ezt a különleges Polo R WRC-t használta Sebastien Ogier és Julien Ingrassia, az idei szezon során immár hatodik alkalommal. A WOB VW 520 rendszámú autó egyik csúcspontja az Ausztrál Rally volt. A kocsira nagyon sokan álltak fel, hét csapattag ünnepelt a tetején, amikor a Volkswagen bebiztosította újabb gyártói világbajnoki címét. Bár a tetőlemezt kijavították ezt követően, Spanyolországban ismét horpadások keletkeztek rajta. Ezek ugyancsak a futam eredményéről számolnak be: az új horpadások a Sebastien Ogier-Julien Ingrassia kettős újabb koronájának köszönhetőek.

 

Pamplonából a ralira

Százötven dolgozó látogatott el a Katalán Rally-ra a Volkswagen spanyol gyárából, Pamplonából. Ez az az üzem, ahol azok a karosszériák is készülnek, melyekből a Polo R WRC-ket építik.

 

Andrew

 

2014. november 2.