Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ünnepelt a Volkswagen

 

Ünnepelt a Volkswagen

 

Évzáró gálával ünnepelte a Volkswagen rali világbajnoki címeinek megvédését és a 2014-es szezon számtalan sikerét. A hétvégén megrendezett wolfsburgi eseményre ötszáz vendég érkezett, akik együtt ünnepeltek a világbajnokokkal, valamint Dr. Martin Winterkornnak, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnökével és Dr. Heinz-Jakob Neuserrel, a Volkswagen fejlesztési részlegének igazgatótanácsi tagjával.

„Egy hihetetlenül sikeres évre tekintünk vissza, büszkék lehetünk arra, amit elértünk” – mondta el Jost Capito, a Volkswagen Motorsport vezetője. „Tizenkét győzelem egyetlen szezon alatt, ez volt a hab a különösen sikeres év tortáján.”

A kétszeres világbajnok Sebastien Ogier és navigátora, Julien Ingrassia hősöknek kijáró fogadtatásban részesült, csakúgy, mint a sorozatban második helyet elérő Jari-Matti Latvala és navigátora Miikka Anttila, valamint a harmadik helyezett Andreas Mikkelsen, akinek az évad során előbb Mikko Markkula, majd Ola Floene diktálta az itinert.

A világbajnok Ogier érthető módon elégedett volt az szezonnal. „Ez is egy fantasztikus év volt navigátoromnak, Julien Ingrassiának és nekem. Máris várjuk a következő szezont. Ugyanakkor köszönetet szeretnék először mondani csapatomnak, a Volkswagen Motorsportnak és minden rajongónak, nélkülük ez a nagyszerű eredmény nem lett volna lehetséges.”

A francia és csapattársai egy nyilvános bemutatón is részt vettek a Volkswagen gyárától nem messze, ahol nézők ezreit szórakoztatták a Polo R WRC-vel, amibe néhány szerencsés bele is ülhetett.

Az FIA hivatalos év végi díjátadó gálájára december 5-én, pénteken este kerül sor Katarban. A dohai rendezvénynek a Rolex-en kívül a Volkswagen is a partnere lesz.

 

Latvala visszament az időben

A csapat mindhárom pilótája meglepetésben részesült az idény végeztével, Ogier és Mikkelsen egy-egy motorkerékpárt, Latvala pedig egy eredeti MK1-es Golf GTI-t kapott.

A finn a régi autók szerelmese, most már egy restaurált, 1976-os gyártású, 1,6 literes, benzinbefecskendezéses Golf büszke tulajdonosának is vallhatja magát. „Szeretem ezeket a kocsikat” – mondta el Latvala. „Tudják, kedvelem a régi autókat, a Volkswageneket pedig mindig is szerettem. Volt egy Bogaram – talán a leghíresebb – sosem hagyott cserben. Ez pedig fantasztikus” – utalt a Golfra.

 

Ogier kétkeréken

A francia világbajnok sikereinek elismeréseként egy Ducati 1199 Panigale S ’Senna’ motort kapott, amikor látogatást tett a Volkswagen fennhatósága alá tartozó Ducati bolognai gyárában. Az olasz gyár Ayrton Senna tiszteletére, a háromszoros Forma-1-es világbajnok halálának huszadik évfordulóján egy limitált kiadású, mindössze 161 példányban készült motorkerékpárt dobott piacra, ami kizárólag Senna hazájában, Brazíliában került értékesítésre. A motor különleges dekorációval rendelkezik, a brazil azt néhány héttel a végzetes imolai hétvége előtt választotta ki, amikor látogatást tett a Ducatinál. A darabszám sem véletlen, Senna ennyi Forma-1-es futamon állt rajthoz.

Ogier-nek, akinek Senna a példaképe, a sorozat egyik darabját adták át. „Számomra Senna az autósport mindenkori legnagyobb hőse. Ő a bálványom” – mondta el a pilóta, aki a 195 lóerős, 164 kilogramm súlyú, 292 kilométer/órás végsebességre képes motor kulcsát a Volkswagen év végi wolfsburgi ünnepségén vehette át. „A Ducati 1199 Panigale 'Senna' egy fantasztikus ajándék. Egy méltó útja ez megemlékezni Ayrtonról. A Ducati remek munkát végzett.”

 

Andrew

 

2014. november 28.