Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Svédországi teszten a Volkswagen

 

Svédországi teszten a Volkswagen

Alig több mint két héttel a 2014-es világbajnokság záró fordulóját követően a csapatok már javában tesztelnek a következő idényre.

A Volkswagen a második futamra, a Svéd Rally-ra történő tesztekkel kezdte programját. Az időjárás nehezebbé tette a dolgot a vártnál, hiszen a megszokott östersundi helyszín helyett sokkal északabbra kellett mennie a csapatnak, hogy a megfelelő körülmények rendelkezésükre álljanak. A teszt Borgafjallban, Karlstadtól nyolcszáz kilométerre északra zajlott, ahol a csapat havon tudta végezni a munkáját. Az alakulat állandó versenyzőihez, Sebastien Ogier-hez, Jari-Matti Latvalához és Andreas Mikkelsenhez Marcus Grönholm, a tesztpilótaként nemrégiben leigazolt kétszeres világbajnok veterán is csatlakozott.

A Volkswagen Motorsport feladata a Polo R WRC új, 2015-ös specifikációjának kiértékelése és a Michelin által az északi viadalra biztosítandó X-Ice North 3 gumik kipróbálása volt.

Az alakulat kétszeres világbajnoka, Sebastien Ogier magabiztosan értékelt a tesztet követően. „Elégedett vagyok azzal, ahogyan a svéd teszt lezajlott. Elmondhatom, hogy a megfelelő úton vagyunk az új autóval, és készen állunk a 2015-ös szezonra. Sajnos nem volt elég hó Österundban, úgyhogy hamarjában háromszáz kilométerrel északabbra kellett mennünk, ahol hideg volt, a körülmények megfelelőek voltak. A pálya nagyon gyors volt.”

A német csapat az M-Sporthoz hasonlóan a karácsony előtti hétre tervezi a Monte-Carlo Rallye felkészülési tesztjét. Ezen a Hyundai a 49. héten esett túl, míg a Citroen januárban készül az specifikusan idénynyitóra.

 

Andrew

 

2014. december 9.