Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier navigátorai

 

Ogier navigátorai

Sebastien Ogier beugró navigátorral, majd futballsztárral, végül társ nélkül teljesítette a 2014-es év utolsó kihívásait.

A kétszeres világbajnok pilótának a szezon befejezését követő, a jövő éves felkészüléseket szolgáló teszteken Gilles de Turckheim olvasta az itinert, akit Neymar da Silva Santos Junior váltott a jobb 1-ben egy promóciós rendezvényen. A brazilok csapatkapitánya, egyben az FC Barcelona kedvence a mezt tűzálló overálra cserélte és ült be Ogier mellé a Volkswagen Polo R WRC-be Barcelona mellett a Montserrat hegységben. Mint a felvételekből kiderült, Julien Ingrassiának nincs oka a félelemre, Neymarnak már az etap itiner olvasásával is meggyűlt a baja.

Bár Ogier a 2014-es szezon folyamán győzelmet győzelemre halmozott, az évet mégis vereséggel fejezte be. A Volkswagen francia pilótája egy 21 éves testneveléstanár szakos hallgatótól kapott ki egy német parkolóházban tartott páros csatában. A Wetten, dass..? szórakoztató műsort 33 éve sugározzák, az Ogier szereplésével is zajló élő adás volt a sorozat befejező epizódja. Ogier a kihívás keretében a Polo R WRC-vel autózott fel a parkolóház legfelsőbb szintjére, majd kisebb szlalomozást követően vissza, míg Jakob Vockler pókember módjára mászva jutott fel az épület tetejére. A 9,27 millió néző a kihívó, Vockler győzelmét láthatta végül.

Mindeközben a világbajnok páros másik tagja, Julien Ingrassia egy operációt követően lábadozik, a navigátor kulcscsontját a tavalyi, szezon közbeni baleset miatt műtötték meg, aki így az FIA év végi dohai díjátadó ceremóniáján sem lehetett jelen.

 

Andrew

 

2014. december 16.