Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Legyőzhető-e a Volkswagen?

 

Legyőzhető-e a Volkswagen?

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint csapata dominálni fog a rali világbajnokság 2015-ös szezonjában. A szakember véleménye szerint Kris Meeke, Robert Kubica, valamint az M-Sport pilótái potenciális esélyesei a futamoknak.

Annak ellenére, hogy a Volkswagen az idénynyitó monte-carlói viadalon elfoglalta a dobogó mindhárom fokát, Capitónak továbbra is az a véleménye, hogy ellenfeleik erősebbek lesznek idén, a rajtsorrendet érintő szabályváltoztatásoknak köszönhetően a győzelmek több versenyző között fognak eloszlani.

„Kris nagyon erős lesz” – véli Capito. „Tavaly volt az első teljes szezonja, most megy második alkalommal a versenyeken, egyre gyorsabb lesz. Kubica is egyre jobbá válik, amit néhány monte-carlói szakaszon művelt, egyszerűen hihetetlen volt. És ha megnézzük Elfyn Evans-ot, a testbeszéde teljesen más, magabiztos és erős. Ott Tanaknak megvan a sebessége. Ezek a fiatal srácok nagy lépéseket tesznek.

A rajtsorrenddel kapcsolatos szabályváltozásokkal pedig versenyeket nyerhetnek ők, és nem mondanám, hogy nem érdemelnék meg azokat a futamgyőzelmeket.”

Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson ugyanakkor kétségbe vonja, hogy legyőzhető lesz-e a Volkswagen az idény során. „Nem lehet őket legyőzni, ha csak nem történik valami” – mondta el érveit a fordos csapat vezetője. „Amijük van, az az autók és versenyzők megfelelő kombinációja, igazi erejük leledzik mélyen az alakulatban, ami nagyjából minden alapot lefed.

Realista vagyok ennél a pontnál. Ne értsen félre senki, nem vagyok kishitű, és meg fogunk tenni mindent, amit tudunk, hogy legyőzzük őket. Ha azonban megnézzük a monte-carlói eredményeket, nagyon nehéznek tűnik ez az idei versenyeken.”

Capito azzal válaszolt erre, hogy a Volkswagen riválisai gyorsabbak voltak a Montén annál, mint amit az eredmények mutatnak. „Örülök annak, amit Malcolm mond! Ugyanakkor természetesen legyőzhetőek vagyunk – a sportban mindig legyőzhető vagy” – mondta. „Ez egy erős eredmény volt a Volkswagen számára, de nem volt dominancia rögtön az elejétől. Nem volt egy-kettő-három rögtön a rajttól, az eredmény a többiek hibájából jött. Azt mondják, a Volkswagen jön és pokolian dominál. Nem így volt. A többiek hibáztak.”

 

Andrew

 

2015. február 8.