Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier óvatos lesz

 

Ogier óvatos lesz

Sebastien Ogier azt mondja, minden eddiginél óvatosabb lesz a futamok pályabejárásain, miután kétperces felfüggesztett időbüntetéssel sújtották a Svéd Rally során.

A Volkswagen Motorsport francia pilótáját hétszer kapták gyorshajtáson a skandináv viadal pályáinak felderítése során. A futamot megnyerő Ogier tisztában van azzal, hogy amennyiben ismét megtörténik ez, az adott versenyen két plusz percet írnak a gyorsasági szakaszokon elért idejéhez. A büntetést tizenkét hónapra függesztették fel.

A svéd futam pályabejárásának sebességhatára a helyi közlekedési szabályok miatt 10 kilométer/órával volt kisebb, mint a többi viadalon, és Ogier úgy érzi, nehéz volt emiatt. „Oké, valami rosszul alakult, de megváltozott valami a szabályok értelmezésében ezen a hétvégén, én pedig elég rosszul érzem magam, hogy jöttek, és azt mondták, milyen rosszul viselkedtem. Korábban sosem kaptak rajta, nem részesültünk figyelmeztetésben, csak most” – véli a kétszeres világbajnok.

A pályabejáró autókba szerelt GPS nyomonkövető rendszer egy sípolással figyelmezteti a versenyzőket a gyorshajtásról. „Amikor sípol, legalább egy másodperc eltelt már, úgyhogy mindössze két másodpercem van. Az egyik ilyen azt mutatta, hogy 3,05 másodperccel a sípolás után lassítottam le, de ezt is belevették. Nem okolok senkit, viszont szomorú vagyok egy kicsit emiatt. Természetesen óvatosnak kell lennem most, egy kétperces büntetés nem lenne jó!”

A futamon Ogier bizonyult a leggyorsabbnak, a pályabejáráson azonban annak ellenére nem ő volt az, hogy többször is rajtakapták. A kétes cím Yuriy Protasovnak jutott, akit tizennyolcszor érték gyorshajtáson a felderítés második napján. Az orosz pilóta is kétperces felfüggesztett büntetést kapott.

 

Andrew

 

2015. február 28.