Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvalában továbbra is él a világbajnoki remény

 

Latvalában továbbra is él a világbajnoki remény

Jari-Matti Latvala azt mondja, az idei világbajnoki címet félretette gondolataiban, miután összetörte Volkswagen Polo R WRC-jét a Mexikó Rally szombati napján.

A finn második helyen autózott és azon volt, hogy ledolgozza a csapattársával, Sebastien Ogier-vel szembeni 13,7 másodperces hátrányát. A 43 kilométeres tizenkettedik szakaszon azonban lecsúszott az útról és kiütötte autója bal hátsó felfüggesztését. Latvala Svédországhoz hasonlóan Mexikóban sem szerzett pontot, Ogier viszont százszázalékos, idei harmadik futamgyőzelmét szerezte a hétvégén.

A 2-es rajtszámú Volkswagen pilótája érzi, a világbajnoki cím megszerzésének esélyei „rossznak tűnnek”, de azok továbbra is élnek. „El fogom felejteni a bajnokságot, az egymás utáni versenyekre koncentrálok és meglátom, hol leszünk az év végén. Ez az egyetlen dolog, amit tenni tudok” – nyilatkozta Latvala még szombaton. „Azt mondom azonban, hogy senki sem tud tökéletesen teljesíteni tizenhárom fordulót. Oké, Ogier bizonyosan dominál, és nagyon erős lesz, de várjunk és nézzük meg, hogy először is mi történik ezen a versenyen. Sosem tudhatod, mi történhet.”

Latvala elmesélte, azok után csúszott le az útról, hogy az egyik kanyarban eltért a tervezett ívtől, miközben ki akart kerülni egy nagy gödröt. „Az igazán hülye dolog az, hogy úgy döntöttem, változtatok a stratégián. Az eredeti ívet kellett volna követnem. A többi pilóta levágta, én viszont úgy döntöttem, hogy teljesen kikerülöm. 25 kilométerre a rajttól egy szűk részen történt ez. Nagyon jó volt a ritmusom, és nem is vállaltam nagy kockázatot. Ezen a versenyen óvatosnak kell lenni a kanyarok belső ívén lévő gödrökkel. Amikor ehhez a részhez értem, egy nagy gödör szerepelt az itineremben. Odaértem és hirtelen úgy gondoltam, rosszabbnak néz ki, jobb kikerülni. Változtattam az ívemen, és rámentem a laza murvára. Ennek következtében elvesztettem az autó hátulját és hozzáértem a falhoz.”

Latvala a Facebook oldalán „hatalmas csalódásnak” titulálta az esetet, de a remény továbbra is él benne: „A csatát elvesztettük, de a háború folytatódik.”

 

Andrew

 

2015. március 9.