Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier még mindig a rajtsorrend új szabályzata ellen van

 

Ogier még mindig a rajtsorrend új szabályzata ellen van

Bár a rajtsorrenddel kapcsolatos új előírások ellenére megnyerte a Mexikó Rally-t, Sebastien Ogier még mindig úgy gondolja, az új regulák győzelmekbe fognak kerülni számára az idei szezonban.

A harmadik futam előtt kizárta a francia világbajnok annak esélyét, hogy a dobogóra állhatna, mivel úgy vélte, elsőként az úton lenni pénteken és gyakorlatilag szombaton is, túl nagy hendikep a murvás pályákon. Végül azonban könnyűszerrel szerezte meg a közép-amerikai győzelmet, ami ebben a szezonban immár a harmadik sikere volt, egyhuzamban pedig öt futam óta veretlen.

Ogier azonban úgy gondolja, az olyan helyeken, mint Szardínia, nem így lesz. „Anélkül, hogy a lágy gumikat használtuk volna az első napon, a mexikói eredmény nem lett volna lehetséges” – nyilatkozta a Volkswagen Polo WRC pilótája. „Várjunk néhány futamot, mint amilyen a szardíniai is, ahol nem opció a lágy gumikon menni, aztán meg lehet nézni a különbséget, veszíteni fogunk. Örülök azonban, hogy legalább ezen a versenyen sikerült csinálnunk valamit, amiről nem gondoltam volna, hogy lehetséges.”

Volkswagenes csapattársa, Jari-Matti Latvala egyetértett az elmondottakkal. „Nehezebb lesz az olyan helyeken, mint Portugália és Szardínia” – mondta a finn. „Ott nem mehetsz a lágy gumikkal, az utak ugyanis annyira kemények, úgyhogy nehezebb lesz számára.”

 

Andrew

 

2015. április 11.