Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito szerint Latvala idei világbajnoki reményeinek vége

 

Capito szerint Latvala idei világbajnoki reményeinek vége

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito úgy véli, pilótájának, Jari-Matti Latvalának lehet, hogy fel kell adnia a világbajnoki címbe vetett idei reményeit már a szezon ezen korai részében.

A szakvezető elmondta, hogy bár csapata száz százalékosan a finn mögött áll, személy szerint tart tőle, hogy Latvala a pontversenyt vezető Sebastien Ogier-hez képesti 62 pontos hátránya túl nagy lehet ahhoz, amit be lehetne hozni.

Míg a szintén volkswagenes Ogier második címvédése nem is rajtolhatott volna jobban – mindhárom futamot megnyerte eddig 2015-ben –, Latvala küszködött, hogy tartsa a francia tempóját, és a két legutóbbi viadalon le is csúszott az útról, amivel jelentős hátrányba került a pontversenyben.

Capito hozzátette, Latvala svédországi és mexikói hibázásai érthetőek is, miután megpróbálta befogni márkatársát. „A bajnokságának, hogy ennyi sok ponttal van Seb mögött… nos, a bajnokságának… lehet, hogy vége is van, nemde?” – elmélkedett a szakember. „Megtörténhet bármi. Nem fogja feladni, nem fogja feladni, hogy versenyeket nyerjen. El lehet képzelni, mennyire nehéz lehet egy olyan kollégával, mint Seb, de nézzünk meg néhány mexikói időt – a részidők vagy ilyesmik nélkül csak néhány tized választotta el őket. Amikor ilyen szinten vezet valaki, könnyű hibázni.”

Ugyan értékes pontokba kerültek ezek a hibák a Volkswagen számára, Capito nem szándékozik átgondolni a csapatsorrenddel kapcsolatos politikáját. „Egy apró hibát vétett Mexikóban Jari-Matti, megtörténhet ez, mivel nincsen csapatutasításunk. Nem okolunk ezért senkit. Azt is mondhattuk volna: ’Oké, tartsátok a pozíciótokat most, menjetek biztonságosan – Jari-Matti, maradj második’. Nem teszünk azonban így.”

Egy évvel ezelőtt ilyenkor a Volkswagennek 60 pontos előnye volt a gyártói világbajnokságon, a 2015-ös első három fordulót követően azonban jóval kisebb, mindössze 24 egységes különbséggel áll a hannoveri gárda a pontverseny élén.

 

Andrew

 

2015. április 13.