Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvalát McRae belsőkamerás felvételei inspirálják

 

Latvalát McRae belsőkamerás felvételei inspirálják

A Volkswagen Motorsport pilótája, Jari-Matti Latvala azt mondja, Colin McRae belsőkamerás felvételei segítették abban, hogy visszanyerhesse motivációját az Argentin Rally előtt.

Igazi szüksége is volt minderre a finnek, hiszen a 2015-ös rali világbajnokság előző két fordulóján, Svédországban és Mexikóban nem szerzett pontot, ami miatt jelentősen csökkentek a világbajnoki címmel kapcsolatos reményei, hiszen a listavezető Sebastien Ogier-vel szemben három futam után máris 62 pontos hátrányban van.

Latvala a WRC Live: Regroup podcast-nak adott interjúban elárulta, a Mexikó Rally-t követő héthetes szünetet követően felfrissültnek érzi magát, és az 1995-ös világbajnokról készült felvételeket nézve visszajött az elszántsa is.

„Amikor elmész szabadságra, egy teljesen más környezetben vagy, más dolgokat csinálsz és látsz” – mondta el Latvala Becs Williams-nek, a WRC Live műsorvezetőjének. „Két hétig nem gondoltam a ralira, aztán volt egy egynapos tesztem Spanyolországban. Visszaültem a kocsiba és nagyon jól éreztem magamat. Egy héttel ezelőtt klasszikus belsőkamerás felvételeket néztem a ’90-es évekből Colin McRae-től a Subaru Impreza WRC-ből és a Ford Focus WRC-ből. Nézi az ember és azt gondolja, ’váó, így szeretném én is csinálni. Úgy szeretném teljesíteni a szakaszokat, ahogyan ő, tökéletes szakaszok, amikor minden annyira jól megy. Ezt szeretném csinálni!’

Oké, ez egy nagyon-nagyon nehéz időszak volt. Amikor kétszer hibázik valaki egymást követően, mentálisan nehéz. Jó volt azonban a szünetem, és motivált vagyok, hogy visszatérjek Argentínában és elkezdjek vezetni, jó eredményekre hajtsak ismét és megpróbáljam visszahozni magam a küzdelembe” – tette hozzá Latvala.

 

Andrew

 

2015. április 20.