Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Mikkelsen Portugáliára koncentrál a csalódást keltő Argentin Rally után

 

Mikkelsen Portugáliára koncentrál a csalódást keltő Argentin Rally után

Andreas Mikkelsen azt mondja, a Portugál Rally-ra fókuszál már teljes egészében, miután lehangoló hétvégén ment keresztül Argentínában.

A Volkswagen Motorsport II pilótája péntek reggel defektet kapott, majd a negyedik szakasz előtt műszaki problémák miatt volt kénytelen félreállni, és miután a Rally 2 szabály szerint másnap ismét csatlakozott a mezőnyhöz, nagy kockázatot vállalt a Power Stage-en, ahol aztán összetörte a Polo WRC-t.

Kiesése egyben azt is jelentette, hogy megszakadt a 2015-ös sorozata, eddig ugyanis minden idei világbajnoki futamot dobogón fejezett be. Az argentin kudarca egyúttal azt is eredményezte, hogy a norvég versenyző visszacsúszott a pontversenyben a másodikról a harmadik helyre.

„Kétségtelen, hogy ez nem a mi versenyünk volt” – kezdte beszámolóját Mikkelsen. „A kilyukadt gumiról kiderült, hogy komoly problémát eredményezett, megsérült a lengéscsillapító, majd a szervószivattyú is. Utólag egy csodálatos dolog, ki kellett volna cserélnünk a lapos kereket a szakaszon.

Ennek eredményeként a Power Stage-re kellett rámennünk. Felvállaltam minden kockázatot, és jó érzésem volt, miután megnyertük az előző szakaszt, ami ugyanazon a pályán volt. Nagyon akartam azonban, megütöttem egy követ, ami kiszakította a hátsó kereket.”

Annak ellenére, hogy frusztrált volt, mivel nem szerzett pontot Dél-Amerikában, a volkswagenes reméli, hamar túl lesz ezen a kiábrándító hétvégén és a negyedik futamon, Portugáliában újult erővel térhet vissza, immár a 2015-ös specifikációjú Polo WRC-vel.

„Nyilvánvaló, hogy csalódott vagyok, mivel nagy terveim voltak, a győzelemért akartam harcolni itt. Gyorsan túlteszem magam azonban ezen, és minden figyelmemet a négy hét múlva következő Portugál Rally-ra fordítom” – tette hozzá a versenyt követően Mikkelsen, aki a problémái ellenére Argentínában négy szakaszgyőzelmet is elkönyvelhetett.

 

Andrew

 

2015. május 5.