Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Nagle összezavarodott győzelmi érzései

 

Nagle összezavarodott győzelmi érzései

Melyik a megfelelő időpont az első rali világbajnoki futamgyőzelem ünnepléséhez? Az Argentin Rally győztes navigátora, Paul Nagle szerint mindez attól függ csupán, hogy az autó melyik oldalán foglal helyet az ember.

A ír mitfárer volt az, aki Kris Meeke-t a győzelemhez segítette a DS 3 WRC nyergében a világbajnokság dél-amerikai futamán, melynek során a pilóta heves érzelmek között szelte át az utolsó szakasz célvonalát. Nagle ugyanakkor az el condori gyorsasági végén töretlen lelki nyugalommal viselkedett és kezeltette a menetlevelet. De mi is járt a Citroen Racing navigátorának a fejében?

„Sok ember mondta, hogy nem mutattam érzelmeket, de belsőleg így tettem” – mesélte Nagle a WRC Live: Regroup podcast-ban Becs Williams-nek. „Új volt ez nekem ugyanakkor. Mikor adjam ki menetlevelet? Felálljak először a tetőre? Tartsam a menetlevelet a zsebemben, vagy mi legyen? Abban a húsz vagy harminc másodpercben, amíg a kamera ránk figyelt, koncentráltam. Az agyam túlpörgött, miközben megpróbáltam kitalálni, mit tegyek!”

Meeke mindeközben képes volt kiélvezni a pillanat ízét. „Egy pilóta számára, amikor átszeli a célt, minden elvégeztetett, nekem azonban el kell vinnem a célból a szervizpark időellenőrzőjébe, aztán a dobogóra. Addig, amíg le nem adom az utolsó menetlevelet a dobogón, nincs vége a munkámnak. Akkor sóhajtottam fel megkönnyebbülten és gondoltam, ennyi, ezt már senki sem veheti el tőlünk!”

 

Andrew

 

2015. május 10.