Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Matton szerint Meeke-nek nem kell már bizonyítania

 

Matton szerint Meeke-nek nem kell már bizonyítania

A Citroen Racing vezetője, Yves Matton úgy véli, pilótájának, Kris Meeke-nek nem kell a továbbiakban azért küzdenie, hogy bebizonyítsa, megvan a sebessége a rali világbajnoki futamgyőzelmekhez.

Az Argentínában aratott áttörést jelentő diadala után a Portugál Rally-n ismét csatában állt a győzelemért Meeke, a szombati nap felénél mindössze hat másodperccel volt lemaradva az éllovas, későbbi győztes Jari-Matti Latvalától.

„Tény, hogy Argentína sokat segített neki, hogy kevésbé legyen stresszes” – nyilatkozta Matton a wrc.com-nak. „Tudva azt, hogy nyert már egy versenyt, előre tud lépni egy kicsit, amit pedig Portugáliában csinált, az volt, amit vártunk tőle. Nem szükséges most már azért küzdenie mindig, hogy bizonyítsa, képes nyerni.”

A brit versenyző végül negyedik helyre hozta be DS 3 WC-jét, miután vasárnap eltörött az autó hátsó stabilizátora, ami azt jelentette, hogy nem tudta sikerrel megvívni a dobogó legalsó fokáért a csatát Andreas Mikkelsennel.

„Szombat estig mutatta, hogy képes az első helyért küzdeni. Szombat délután vesztett egy kis időt a gumikopás miatt, vasárnap pedig azt láthattuk, hogy nem lehetséges a csata a harmadik helyért. Képes volt a tervet követni, hogy jó pozícióban hozzuk be a két autót, pontokat szerezve a bajnokságban.

Ebben a pozitív trendben akarja folytatni és meg akar próbálni a legközelebb maradni az első helyhez, aztán kihasználni az alkalmat, amikor ilyen adódik, mint ahogyan tette azt Argentínában is” – tette hozzá Matton.

 

Andrew

 

2015. május 27.