Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Meeke gumispórolós küldetése

 

Meeke gumispórolós küldetése

Kris Meeke egy olyan stratégián dolgozik, amivel meghosszabbíthatja a DS 3 WRC-jére szerelt gumiabroncsok élettartamát, miután úgy érzi, túl keményen bánt a gumikkal a Portugál Rally-n.

Portugáliában az abrazív felületű pályák és a lágy abroncsok kombinációjaként a gumikopásra irányult a legnagyobb figyelem, ebből adódott az is, hogy a brit versenyző miért is nem tudta az iramot tartani a volkswagenes trióval.

„A verseny közepén jónak tűnt minden – hat másodpercre voltunk az élen állótól –, sajnos azonban visszaestünk szombat délután” – mondta el Meeke. „Úgy tűnik, nem tudtuk annyira megóvni a gumijainkat, mint a Volkswagenek, és amikor nagyobb mintázatuk maradt délután, ki tudtak autózni egy különbséget.”

A rali világbajnokság következő fordulójára Olaszországban, Szardínia szigetén kerül sor, Meeke és csapata, a Citroen Racing addig is azon dolgozik, hogy megoldást találjon erre a problémára.

„Úgy tűnik, részben a vezetési stílusomnak köszönhető ez, részben pedig az autónak” – árulta el az egyszeres futamgyőztes. „Nem tudjuk annyira megóvni a gumikat, mint a Volkswagenek. Különösen Ogier-nél látszik ez természetesnek. Le tudta győzni Loeböt, mivel még jobb volt nála a gumijai megóvásában.

Sokat tanultam Portugáliában, a szardíniai szakaszok pedig hasonlóan abrazívak. Oké, ott a kemény gumik lesznek, amik segíthetnek nekünk, de van még mit csinálnunk.”

 

Andrew

 

2015. június 1.