Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - A napkrémen csúszott el Ostberg

 

A napkrémen csúszott el Ostberg

Az érzékeny bőrét védő napkrém is hozzájárult Mads Ostberg Szardínia Rally-n történt vasárnapi balesetéhez, aminek következtében a Citroen Racing pilótájának le kellett mondania a dobogós helyezésről.

Ostberg napkrémmel kente be reggel a leégett füleit, ami aztán megzavarta, amikor az első szakasz második felén az egyik fülhallgató kicsúszott. Ahogyan aztán a pilóta azon küszködött, hogy visszategye azt a helyére, egy rossz itinerinformációnak is köszönhetően lecsúszott DS 3 WRC-jével az útról. A megrongálódott felfüggesztés és fékrendszer miatt Ostberg visszafogottabb tempóban tudta csak teljesíteni a hátralévő gyorsaságikat, emiatt a harmadik pozícióból visszacsúszott az ötödikre.

„Napkrémet tettem a füleimre, mivel annyira le voltak égve” – mesélte Ostberg a viadalt követően. „Amikor beraktam a fülhallgatót a szakasz előtt a fülembe, éreztem, hogy nagyon csúszik, aztán az egyik ki is esett a szakaszon! Hallottam, és nem ez volt az oka annak, hogy kicsúsztam, de éreztem, hogy kiesik, és megpróbáltam a helyére tenni egy hosszú-hosszú egyenesben. Kiestem némiképpen a koncentrációból, majd visszanyertem a ritmust, de aztán rögtön elkövettem egy hibát. A kicsúszás több dolog kombinációja volt talán. Az itiner nem volt korrekt, de annak az oka, hogy a fülhallgató kiesett, valószínűleg a napkrém volt.”

A legtöbb versenyző sisakba beépített átbeszélőn keresztül kommunikál társával, Ostberg azonban a fülhallgatót részesíti előnyben. „Tavaly is ezt használtam már és nem igazán volt vele problémám” – tette hozzá.

 

Andrew

 

2015. június 17.