Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Loeb visszatérését akarja Matton

 

Loeb visszatérését akarja Matton

Sebastien Loeb el tudná hódítani tízedik rali világbajnoki címét is, ezen a véleményen van Yves Matton. A Citroen Racing vezetője azt tervezi, hogy beszél a francia szupersztárral a ralisportba történő visszatérésről.

Loebnek hosszútávú nagyköveti szerződése van a Citroennel, a túraautó világbajnokságra vonatkozó kontraktusa azonban ez év végén lejér. Matton emiatt hamarosan tárgyalni fog a 41 éves versenyzővel, amitől azt várja, hogy több rali világbajnoki futamon vegyen részt Loeb. „Az a fő gyengesége a rali világbajnokságnak jelenleg, hogy két pilóta van csupán, akik bajnokok tudnak lenni vagy állandó jelleggel tudnak versenyeket nyerni. Az egyikük, Sebastien Ogier ezt a bajnokságot csinálja, a másikuk, Loeb ugyanakkor a túraautó világbajnokságot” – nyilatkozta Matton az Autosportnak.

Loebnek volt egy egyszeri beugrása a Citroennél a szezon kezdetén, amikor a DS 3 WRC-vel részt vett a Monte-Carlo Rallye-n, amit a kezdetekben vezetett is. Amikor arról érdeklődtek Mattonnál, hogy megkérdezi-e Loeböt a rali világbajnoki visszatérésről, a szakvezető a következőket válaszolta. „Sebastien hosszú időre a márka egyik nagykövete. Beszélnünk kell arról, hogy mit akar jövőre csinálni. Oké, úgy gondolom, élvezi, amit csinál. Az bizonyos, hogy néha nem annyira élvezetes, amikor nem nyersz, de ez normális, ha bajnok vagy, mint ő, győzni akarsz minden hétvégén. Azon tény miatt azonban, hogy a túraautó világbajnokságon több pilóta tud nyerni, nehezebb ez, mint amilyen a rali világbajnokságon volt neki.

Sok dologról beszélünk, beszélhetünk arról is, hogy megkérjük, térjen vissza a rali világbajnokságra, de nem hinném, hogy érdekelné, hogy teljes bajnokságot csináljon.”

Loeb nemrég tesztelte a Peugeot 2008 DKR-t, a csoporttárs autógyár Dakar Rally-s autóját. Ahogyan elmondta a tesztet követően, hajlana is egy terepralis bevetésre, nyilatkozata szerint ugyanakkor a Dakar Rally annak felkészülési programja miatt a túraautó világbajnoksággal nem kombinálható. A tereprali egy részleges rali világbajnoki programmal viszont jól kiegészülhetne.

 

Andrew

 

2015. július 10.