Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Nem elégedett a Citroen

 

Nem elégedett a Citroen

Csalódást keltő eredményeket ért a Citroen Racing a Lengyel Rally-n, Kris Meeke a hetedik, Mads Ostberg pedig a kilencedik helyen zárta a 2015-ös világbajnokság hetedik futamát. A DS 3 WRC pilótái Meeke bemelegítésen történt borulását leszámítva nem követtek el nagyobb hibákat, a technika sem hibásodott meg, a versenyzők mégsem voltak képesek az élmezőnyben harcolni. Yves Matton, az alakulat vezetője nem tagadta, a csapatvezetés is hibázott, aminek következménye lett mindez. A fő okot a versenyzők többször is megemlítették a hétvége során, de mi is volt ez?

„Nem igazán lehetünk elégedettek az aktuális eredményekkel az idei Lengyel Rally-n. Talán alábecsültük azt, hogy mi a hatása a futamra, ha nem szervezünk specifikus verseny előtti tesztet” – mondta Matton. „Kris képes volt felvenni a tempót, ahogyan zajlott a verseny, bár nem volt teljesen magabiztos, miután a shakedown-on kicsúszott. Mads a verseny nagy részét a második pozícióban töltötte az úton. Szombattól tudta tartani a helyét, hogy szerezzen néhány pontot a bajnokságban. A Finn Rally felkészülésére fogunk fókuszálni most, ami egy olyan esemény, ahol a versenyzőink megmutatták már, hogy képesek jó teljesítményt nyújtani. Azért megyünk Jyvaskylába, hogy megpróbáljunk jó eredményért csatázni!”

A Citroen Racing megerősítette, hogy a Finn Rally előtt tartanak verseny előtti tesztet, amire az északi viadal előtti héten fog sor kerülni.

 

Andrew

 

2015. július 17.