Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Rosszul áll Meeke jövője a Citroennél

 

Rosszul áll Meeke jövője a Citroennél

Kris Meeke Argentin Rally-n aratott győzelmét beárnyékolták az utóbbi két futamon történt balesetei, ami miatt veszélyben van az állása a Citroen Racingnél a 2016-os szezonra vonatkozóan, mondja a csapat első embere, Yves Matton.

Az ír pilóta a legutóbbi, lengyel fordulón a bemelegítésen törte össze DS 3 WRC-jét, előtte pedig Olaszországban hibázott.

„Nem történhet meg ez” – nyilatkozta Matton az Autosport magazinnak. „Nem állok semmilyen kifogás elébe, amikor Szardínián az első szakaszon csúszik ki valaki, aztán Lengyelországban a shakedown-on. Nincs semmi, amit kifogásként elfogadhatnék. Amikor ilyen szinten vezet valaki, nem csinálhat ilyen fontos hibákat, mint ezek. Tudom, hogy Kris-nek van kifogása vagy valami, amit arra használ, hogy megmagyarázza, miért is történt ez, és nem mondom, hogy ez nem igaz.

Akkor azonban, amikor egy professzionális pilóta valaki és több mint egy éve vezeti az autót, kell tudnia, hogy hogyan viselkedik az, és adaptálnia kell a vezetését az autó viselkedéséhez. Nem kell ennél többet mondani.”

Meeke nem kommentálta a helyzetet, és azokat a szóbeszédeket sem erősítette meg, miszerint a Citroen felfüggesztése járult volna hozzá a lengyel bukáshoz.

Matton ugyanakkor hozzátette, hogy pilótájának jobb teljesítményre van most szüksége, hogy igazolja, 2016-ban is érdemes a csapat egyik autójának volánjára. „Olyan helyzetbe hozza ez őt, hogy jobb eredményekre van szüksége a szezon második felében, amennyiben az egyik Citroen ülését akarja a következő évben” – mondta a szakvezető. „Az utolsó verseny utánig nem döntök arról, hogy ki fog vezetni. Két verseny alatt teljesen lerombolta a győzelmét. Kris-en múlik most, hogy elvégezze a munkát. Mi megtettük a magunk részét, most neki kell megtennie azt, amit meg akar, és neki kell tudnia, hogy mit akar tenni.”

 

Andrew

 

2015. jűlius 19.