Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - A Citroen kizárta, hogy Loeb rajthoz állna Korzikán

 

A Citroen kizárta, hogy Loeb rajthoz állna Korzikán

A Citroen Racing vezetője, Yves Matton tagadta azokat a spekulációkat, miszerint Sebastien Loeb ismét visszatérne a rali világbajnokságba és rajthoz állna hazai futamán, a Korzika Rally-n.

A francia gyárhoz közeli források szerint a csapat versailles-i székhelyén szó volt arról, hogy Loeb másodszor is rajthoz állna idén a rali világbajnokságon, a túraautó világbajnokságon szereplő francia pilóta azonban nem tudna időben megérkezni a szigetre. „Korzika lehetetlenség számára” – nyilatkozta Matton. „A sanghaji WTCC futam vasárnap este ér véget, a pályabejárás pedig hétfőn reggel kezdődik Korzikán, a Concorde viszont nem jár már…”

A kínai túraautó világbajnoki hétvége miatt tehát nem reménykedhetnek Loeb rajongói abban, hogy kedvencüket október elején ismét a DS 3 WRC-ben láthassák, logisztikailag viszont arra lenne lehetőség, hogy még idén sor kerüljön ilyenre, szóba jöhet ugyanis a katalán viadal és a Brit Rally is.

A sportág kilencszeres világbajnoki legutóbb az idei szezonnyitón vett részt. A francia sztár a több mint egyéves kihagyás után is lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Monte-Carlo Rallye-n, a verseny elején rögtön az élre állt, és csak egy kicsúszás akadályozta meg abban, hogy a győzelemért csatázzon. A Citroen Racing többször is kinyilvánította, arra hajt, hogy a rali világbajnoki sorozatban az év végén megszerezze a második helyet a gyártók között. Ehhez szüksége lehet az alakulatnak Loeb erős teljesítményére, aki jó statisztikákkal rendelkezik mind a spanyol, mind a brit futamot illetően, előbbit nyolcszor, utóbbit háromszor nyerte meg.

Matton azt is hozzátette, hogy a ralisport továbbra is ott van Loeb érdeklődési körében, feltéve ha a körülmények megfelelőek. „A rali nagyon motiválja még mindig, egy teljes szezon azonban már nem mozgatja.”

 

Andrew

 

2015. július 23.