Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Meeke elutasítja főnöke kritikáit

 

Meeke elutasítja főnöke kritikáit

Kris Meeke válaszolt azon kritikára, melyet a Citroen Racing vezetője, Yves Matton fogalmazott meg vele szemben az utóbbi időben mutatott teljesítményével kapcsolatban. A pilóta nem hiszi, hogy az eredmények messze elmaradnának az elvártaktól.

Matton a Lengyel Rally-t követően fejezte ki elégedetlenségét, ami azzal volt kapcsolatos, hogy versenyzője a világbajnokság lengyel fordulóján összetörte autóját, de előtte Szardínián is. A szakvezető hozzátette, hogy mindezek a történések homályba borították Meeke Argentínában aratott győzelmét, és kérdésessé tették azt, hogy a pilótának a jövő évben is helye van-e a csapatnál.

Meeke a WRC Live: Regroup podcast-ban adott interjújában védte meg magát és mondta el, hogy az Argentin Rally egy különleges eset volt.

„Bármi történjen is, senki sem fogja tőlem elvenni az argentin győzelmet” – nyilatkozta Becs Williams-nek Meeke. „Nagy volt, bár egy olyan versenyen történt, ahol a Volkswagen a legrosszabb hétvégéjét produkálta, mióta belevágott ebbe az egészbe. Realista maradtam utána, a következő, portugál futam ezt is mutatta. Úgy vélem, Portugáliában majdnem hogy erősebb versenyünk volt, mint Argentínában, és negyedikként végeztünk a három Volkswagen mögött. Ez megmutatta a realitást, hogy hol is állunk.”

A Szardínia Rally nyitónapján elszenvedett balesetéért ugyan teljes felelősséget vállal, azt nem hiszi, hogy a lengyel eset, amikor a shakedown-on borult fel DS 3 WRC-jével, ugyanaz a  kategória lenne.

„Szardínia egy nagyon nagy csalódás volt, és úgy gondolom, evidens Yves csalódottsága” – folytatta Meeke. „Lengyelországban egy jó futamom volt, bár az a tény, hogy nem csináltunk verseny előtti tesztet, igazi hátráltató tényezőnek bizonyult számunkra. Volt egy rossz gumiválasztásunk, anélkül azonban Hayden Paddonnal csatáztunk volna, ami, mint kiderült, a negyedik helyért ment volna. Az én szemszögemből Szardínián volt egy figyelmeztető jelzés, és ennyi.”

A 36 éves versenyző elmondta, nem érez nyomást magán azzal kapcsolatban, hogy ezt követően kiugró eredményre lenne szüksége a jövő éves szerződéshez.

„Őszintén szólva a pályafutásom nagy részében úgy versenyeztem, hogy nem volt biztos a jövőm, és úgy néz ki, ez a helyzet most is. Nem más ez tehát, nagyjából ez a normális. Nyomás alatt vagyok mindig a következő verseny miatt és hogy jól teljesítsek ott, hogy eredményt érjek el, hogy legyen egy következő szezonom. Ennél sokkal nehezebb időkön is keresztülmentem. Most legalább van egy ülésem és egy kormányom, hogy jó munkát végezhessek idén, hogy bizonyíthassam, folytathatjuk jövőre is.”

 

Andrew

 

2015. július 28.