Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Meeke újabb csalódást keltő versenye

 

Meeke újabb csalódást keltő versenye

Kris Meeke balszerencse sorozata tovább folytatódott Finnországban is, amikor egy dobogós lehetőséget szalasztott el egy kicsúszással.

A brit pilóta számára az egymást követő harmadik versenyen ez volt a harmadik baleset. Előbb Szardínián, majd a Lengyel Rally bemelegítésén törte össze DS 3 WRC-jét, holott egyre nagyobb a nyomás rajta, hogy bizonyítsa, helye van a Citroen gyári alakulatánál. A csapat vezetője, Yves Matton a Finn Rally előtt figyelmeztette pilótáját, hogy az utóbbi időkben mutatott formája homályba borítja az Argentínában begyűjtött győzelem pozitívumait és hogy kétségessé teszi a pilóta jövőjét a csapatnál.

Meeke a második napon kényelmes helyzetben haladt a dobogós pozíciójában, amikor a délutáni kör második szakaszán a rajt után két kilométerre az esős körülményeknek is köszönhetően kicsúszott, és eltörött autójának bal első felfüggesztése.

„Az első néhány kanyart okénak éreztem” – mesélte Meeke. „Aztán egy bukkanón lévő beszűkülő jobbosba fordultam be, amiben a kocsi elkezdett csúszni egy kicsit. Amint belement a sárba az ív mellett, elkezdett vízen úszni, és ment lassan-lassan egy fa felé. Nem tudom, mekkora volt a becsapódási sebesség, talán 20 kilométer/óra? A kereket érte az ütés. Sajnos véget ért a versenyünk.”

Az eset előtt Meeke volt a volkswagenesek, Jari-Matti Latvala és Sebastien Ogier legfőbb riválisa, hasonló volt tehát az állás, mint ahogyan a 2014-es futam véget ért.

„Ugyanazt az utat követtük, mint tavaly” – tette hozzá Meeke. „Szorosak voltak az időink, de az elöl lévő srácoknak megvan az előnyük. Oké, megvoltak a problémáink, de úgy tűnik, jelen pillanatban így mennek a dolgok. Igen, a szakaszidők pozitívak, de mindig is azok voltak, ez a probléma. Meg kell próbálnom továbbra is a legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk, hova jutunk.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 2.