Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Szabad volt a taktika a Citroennél

 

Szabad volt a taktika a Citroennél

Felemás hétvégét tudhat maga mögött a Citroen Racing. Míg Mads Ostberg a dobogón végzett a Finn Rally-n, Kris Meeke hibázott szombaton és összetörte DS 3 WRC-jét. A brit pilóta vasárnap visszaállt a versenybe, és szerzett magának egy pontot a Power Stage-en futott harmadik idővel.

Tempó tekintetében más volt a helyzet, míg Ostberg pénteken délelőtt a nyolcadik helyről kapaszkodott felfelé és harmadik szakaszidőknél nem tudott jobbat futni, addig Meeke begyűjtött egy részsikert és tulajdonképpen ő volt az egyetlen, aki a két volkswagenessel, Jari-Matti Latvalával és Sebastien Ogier-vel tartani tudta a lépést. A dobogós pozíciót biztosan tartotta, amíg ki nem csúszott a szombat délutáni esőben. Ennek során sérült meg autójának futóműve, ami miatt kiállni kényszerült.

Ekkor Yves Matton jutott mindenkinek az eszébe rögtön, hogy az alakulat vezetője vajon mit gondolhat azok után, hogy meglehetősen kemény szavakkal illette versenyzőjét a legutóbbi két versenyen elkövetett bakijai miatt. Ennek ellenére meglehetősen nyugodtan, a pozitívumokat kiemelve nyilatkozott a szakvezető, szavaiból pedig az is kiderül, hogy szabadon autózhattak versenyzői, amiben egy vezetői hiba is benne volt.

„Hagytuk, hogy a versenyzőink eldöntsék a hétvégére vonatkozó stratégiájukat” – árulta el Matton. „Megmutatták képességeiket, tudnak nagyon gyorsan vezetni ezeken az utakon, amiket sokan bizonyítási alapnak tekintenek a világbajnokságon. Mind Kris, mind Mads megmutatta, hogy képes Finnországban az élmenők között lenni a DS 3 WRC-vel. Tisztán látszik, hogy a csapat által végzett munka kifizetődött. Kris hibája nem kérdőjelezi meg ezt a megközelítést. Németországban és Ausztráliában mindkét pilóta dönthet a saját stratégiájáról. Az újabb dobogós helyezés további bizonyítéka annak is, hogy a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team fejlődik, de önbizalmat is ad számunkra a szezon hátralévő részére.”

A Citroen Racing célja a rali világbajnokság idei szezonjában a gyártók közötti második hely megszerzése. Ebből a szempontból fájó lehet a különítménynek Meeke balesete, ugyanakkor még így is megőrizték a Volkswagen mögötti pozíciójukat, a pontkülönbség – mely két egység volt a hétvége előtt – nem változott a harmadik Hyundai-hoz képest.

 

Andrew

 

2015. augusztus 4.