Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - További két esély Meeke-nek

 

További két esély Meeke-nek

A Citroen Racing főnöke, Yves Matton tartózkodott véleményt mondani Kris Meeke újabb peches hétvégéjét, azaz a Finn Rally követően, ehelyett egy háromfutamos értékelést fog készíteni szeptemberben.

Meeke szilárdan tartotta harmadik helyét az északi viadalon, amíg annak szombati napján saját hibájából ki nem esett. Az eset azt is jelentette egyben, hogy harmadik versenyén harmadszor törte össze a DS 3 WRC-t, mindezt egy olyan időszakban, amikor nyomás alatt vezet, hogy bebizonyítsa, érdemes a francia alakulat egyik autójára 2016-ban is.

Matton azonban elutasította azt, hogy ez a baleset jelentené a brit pilóta karrierjének végét náluk, akinek egyébként csapattársához, Mads Ostberghez hasonlóan lejár a szerződése az év végén. „Egy új tervünk van, amiről Finnország előtt döntöttünk. Ez arról szólt, hogy hagytuk a versenyzőinket, hogy a saját stratégiájukat alkalmazzák a futam során, és ezt fogjuk követni Németországban és Ausztráliában is” – árulta el Matton a wrc.com-nak.

„Egy másfajta gondolkodás ez. A versenyek előtt tudatják velem, hogy mit akarnak csinálni, azt követően pedig kielemzem, hogy képesek voltak-e követni a stratégiát vagy nem. Kitartok a terv mellett, és Ausztrália után vonom le a konklúzióimat.”

Az alakulat vezetője utalt arra is, hogy nem döntött még a jövő évi versenyzői felállásukról. „Ötletem sincs jelenleg. Nem vagyok felkészülve arra, hogy bármilyen döntést hozzak most. Van még időnk, nem vagyok nyomás alatt” – hangzottak Matton szavai.

 

Andrew

 

2015. augusztus 7.