Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Nagyobb elkötelezettséget szeretne Ostberg

 

Nagyobb elkötelezettséget szeretne Ostberg

Mads Ostberg reméli, hogy a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team-nél maradhat a 2016-os rali világbajnokságra is, de csak akkor, ha egy többéves szerződés formájában nagyobb kötelezettséget vállal a csapat.

A norvég a 2014-es szezonban került a Citroen Racinghez, azóta mindig egyéves kontraktust kötöttek egymással. Az alakulat vezetője, Yves Matton egy háromversenyes értékelésbe kezdett most annak érdekében, hogy a jövő évi versenyzői felállásáról döntsön, Ostberg pedig azon van, hogy megmutassa, többet érdemel.

„Ez a második évem, amikor egyéves szerződésem van, és kicsit több elkötelezettséget szeretnék, mint ez” – mondta el a wrc.com-nak az egyszeres világbajnoki futamgyőztes pilóta. „Meglátjuk, de eddig mindig egy évet tekintve tettem a dolgomat. Ez azóta így van, hogy elkezdtem versenyezni. Nem szeretem ezt, de így mennek a dolgok. Mint mindig, bizonyítanom kell valamit, és megpróbálom megtenni ezt,”

Ostberg úgy véli, a Finn Rally – ami az első volt azon három verseny közül, melyek után Matton értékelést készít – igazán jól alakult, nagy fejlődést mutatott az előző, lengyelországi forduló után. „Harmadikként végeztünk Finnországban, ez jó. A különbség az volt, hogy teszteltem előzetesen és felkészült voltam. Amikor a legfelső szinten indulsz versenyezni, de nem készülsz, vacakul érzed magad. Lengyelországban vacakul éreztem magam. Ezúttal azonban felkészült voltam, ez így van. Ennyire egyszerű.”

Ostberg feladata most, hogy meghatározza a közelgő Deutschland Rallye előtt saját céljait és stratégiáját, amit a versenyt megelőző felkészülési teszt után fog megtenni. „Hosszú idő telt el azóta, hogy aszfalton mentem” – mondta a 27 esztendős pilóta. „Szerettem volna részt venni egy aszfaltversenyen Németország előtt, ez azonban nem fog megtörténni, úgyhogy nehéz megmondani, mi most a célom. Megcsinálom a tesztet, meglátom, milyen érzésem lesz, aztán meghatározom a célomat.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 7.