Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Lefebvre újabb WRC-s versenye

 

Lefebvre újabb WRC-s versenye

Azzal, hogy hatásosan mutatkozott be egy World Rally Car nyergében a világbajnokság német állomásán, újabb esélyt kapott Stephane Lefebvre, hogy topkategóriás autóval versenyezhessen. Erre az októberben megrendezésre kerülő Korzika Rally-n kerül sor.

A 23 éves pilóta előző évben több bajnoki címet is begyűjtött, megnyerte az Európa-bajnokság és a világbajnokság junior sorozatát is, de a WRC 3-ban sem talált legyőzőre. Lefebvre ennek köszönhetően idén a Citroen támogatását élvezi, a szezon eddigi részében a DS3 R5-ös és RRC változatsait használhatta, a Deutschland Rallye-n viszont már a DS 3 World Rally Car-ral állhatott rajthoz.

A francia versenyző pontosan alkalmazta a csapatától érkező instrukciókat, problémamentesen zárta első WRC-s viadalát, tízedik helye pontot ért, teljesítménye pedig meggyőzte a Citroen Racing első emberét, Yves Mattont, hogy újabb esélyt biztosítsanak neki.

„Stephane olyasfajta teljesítményt nyújtott, amit vártunk. Elmennék addig is, hogy azt mondjam, némileg túlteljesítette azokat a célokat, amiket felállítottunk neki” – nyilatkozta Matton. „Fókuszált és elkötelezett volt a rajttól a célig, minden alkalommal javított a sebességén, ugyanakkor bíztató szintű technikai tudatosságot is mutatott. Ennek fényében és a programjának megfelelően, ami magában foglal két DS 3 WRC-s versenyt, ugyanezzel az autóval fog részt venni a Tour de Corse-on. Éppen emiatt remélhetőleg hasznosítani tudja a Németországban szerzett első aszfaltos tapasztalatait és ott folytatja, ahol abbahagyta.”

A korzikai viadal hétéves szünet után kerül vissza a világbajnokság programjába, így a sorozat élmezőnyébe tartozó legtöbb pilótának új kihívást fog jelenteni a futam. Lefebvre ugyanakkor kétszer is versenyzett már a szigeten, úgyhogy van fogalma arról, mi is vár rá.

„El tudom már képzelni, mekkora móka lesz a DS 3 WRC-t ezeken a szakaszokon vezetni” – mondta el a pilóta, akit egy tapasztalt navigátor, Stephane Prevot segít. „Kevésbé lesz az ismeretlenbe történő utazás, mint az elmúlt hétvégén, főleg azért, mert részt fogok venni egy verseny előtti teszten, hogy felkészülhessek kifejezetten erre a fordulóra. Azon leszek, hogy ugyanazzal a pozitív energiával rajtoljak el, mint Németországban és hogy folyamatosan csökkentsem a távolságot a top srácokkal szemben.”

A tesztet megelőzően Lefebvre részt vehet csapatának köszönhetően az Ausztrál Rally pályabejárásán is, ami a jövőre nézve lehet egy jó befektetés mindkettejük számára.

 

Andrew

 

2015. szeptember 4.