Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Ostberg pályabejárási balesete, Lefebvre újabb esélye

 

Ostberg pályabejárási balesete, Lefebvre újabb esélye

Mads Ostberg és navigátora, Jonas Andersson balesetet szenvedett az Ausztrál Rally pályabejárásán, ami miatt a Stephane Lefebvre-Stephane Prevot kettős fog a Citroen Racing 4-es rajtszámú DS 3 WRC-jével csatába szállni a világbajnokság déli féltekén megrendezésre kerülő viadalon.

Ostbergékkel a tréning keddi napján történt az eset, egy kamionnal ütköztek. „A mai pályabejáráson baleset történt velünk” – írta Ostberg még aznap a Facebook-on. „Egy nagy kamionnak találkoztunk az utolsó szakaszon. Túl szűk volt az út, így nem volt módja annak, hogy elkerüljük a balesetet. A helyi kórház orvosi csapat ellátott minket. Rendben vagyunk, nincs súlyos sérülésünk.”

Kedden este úgy tűnt, hogy a norvég-svéd páros szerdán egy másik autóval folytatja a pályabejárást, másnap azonban újabb fejleményről számolt be a Citroen Racing. „Szemből ütköztünk egy kamionnal, ami szintén a rossz oldalon ment a murvás úton” – magyarázta a csapat sajtóközleményében a norvég pilóta. Róla kiderült, hogy az eset során két bordája is megrepedt, Anderssonon pedig véraláfutások keletkeztek, emiatt a páros nem teljesíti a futam további programját. „Megpróbáltuk folytatni a pályabejárást, de nem volt lehetséges, hogy megfelelően és biztonságosan versenyezzünk a futamon. Vis majorra hivatkozva visszalépünk emiatt a versenytől. Nagyon csalódottak vagyunk, mivel úgy véltük, hogy versenyképesek lehetünk és harcba tudunk szállni azért, hogy visszaszerezzük az egyéni bajnokság harmadik helyét.”

Az eset miatt az eredetileg csak a pályabejárást teljesítő Lefebvrék veszik át Ostbergék szerepét a versenyen. „Amikor világossá vált, hogy visszalépnek Ostbergék, úgy döntöttünk, hogy fenntartjuk a 4-es rajtszámú DS 3 WRC nevezését, Stephane Lefebvre-re és Stephane Prevot-ra bízva azt” – magyarázta Marek Nawarecki helyettes csapatfőnök. „Bármiféle verseny előtti felkészülés nélkül nem várjuk tőlük, hogy versenyképesek legyenek. Egy újabb lehetőség lesz azonban ez számukra, hogy tanulják a ralisportot ezen a szinten is. Azt fogjuk kérni tőlük, hogy fejezzék be a versenyt és szerezzenek néhány pontot a gyártói világbajnokságon.”

„Nagyon sajnálom Mads-et és Jonas-t, mivel a Citroen Racing nagy családjának tagjai vagyunk mindannyian” – mondta el a csapat üdvöskéje, Lefebvre. „Sosem vezettem még murván a DS 3 WRC-t, úgyhogy egy kemény hétvégét várok. Rendszerint néhány héttel a verseny előtt megkezdem a felkészülést, fedélzeti felvételeket nézek az előző évekről, hogy felvegyem az érzést a szakaszokról. Ezt nem tudom megtenni itt, de minden tapasztalat jól jön, és hálás vagyok a Citroen Racingnek, hogy bíznak bennem. Olyan tisztelettel fogom kezelni az első versenyt, amilyet megérdemel, hogy megpróbáljak megfelelni azoknak a céloknak, amiket a csapat felállított.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 9.