Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Leigazolná Neuville-t a Citroen

 

Leigazolná Neuville-t a Citroen

Bár szerződéssel rendelkezik a Hyundai-nál, Thierry Neuville jövőjéről folyamatosak a szóbeszédek, amit a Citroen Racing első embere, Yves Matton is megfűszerezett, azt állítva, hogy náluk nyitott az ajtó arra az esetre, ha a belga elhagyná esetleg jelenlegi alakulatát.

A koreai gyártó sportrészlegétől kemény bírálat érte az utóbbi időben Neuville-t, ami újra felélesztette a pletykákat, hogy a tavalyi Duetschland Rallye győztese az idény végén távozna az alzenaui gárdától.

Matton elmondta, örömmel látná Neuville-t annak ellenére is, hogy kapcsolatuk megromlott, amikor a versenyző hátat fordított a francia csapatnak és 2013-ban átment az M-Sporthoz. „Amennyiben szabad Thierry, fel kell írnod a listádra” – magyarázta Matton. „Ahogy hallottam, szerződése van, de oké, mindig fel lehet bontani egy szerződést. Nincsen jelenleg tárgyalás. Ha visszajönne, az annak lenne bizonyítéka, hogy két hibát is elkövetett a múltban…”

Neuville a Citroen színeiben futotta első World Rally Car-os világbajnoki futamát, 2012-ben néhány versenyen szerepelt volna a francia alakulat junior csapatában, de Nasser Al-Attiyah közbenjárására teljes szezont teljesíthetett, melynek során a legjobb eredménye a Franciaországban szerzett negyedik helyezés volt.

 

Andrew

 

2015. szeptember 14.