Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - A Citroen nem számol még Lefebvre-rel

 

A Citroen nem számol még Lefebvre-rel

A Citroen Racing nem fontolgatja, hogy teljes programot biztosítson Stephane Lefebvre számára a rali világbajnokság 2016-os szezonjában annak ellenére, hogy a francia versenyző a várakozások felett teljesített Ausztráliában.

Lefebvre-nek WRC autóval ez volt a bemutatkozása murvás talajfelületen, és a tizenharmadik helyen teljesítette a versenyt úgy, hogy a szakaszok többségén legjobb tízes időt futott. Az uralkodó junior világbajnok abbéli reménye, hogy a versenyt is az első tízben fejezi be, akkor úszott el, amikor az első nap végén megsérült a DS 3 WRC futóműve. A nem teljesített szakaszért büntetőidőt kapott, utána pedig a takarítói szerepkört kellett magára vállalnia.

Lefebvre számára az utolsó pillanatban jött a lehetőség a kenguruk földjén, a pályabejáráson balesetet szenvedő Mads Ostberg helyére ugrott be. A francia pilótának és belga navigátorának Stephane Prevot-nak sem alakult gondmentesen a tréning, de készen álltak a versenyzésre. „Nem készült túl jól erre a versenyre, nem volt tesztje, és a pályabejáráson elszenvedett baleset is megzavarta” – mondta el az Autosport magazinnak Marek Nawarecki, a Citroen sportrészlegének helyettes csapatvezetője. „Meg kellett tanulnia sok mindent, de többet nyújtott, mint amit vártunk ezen a versenyen. Főleg szombaton, amikor elöl autózott, lenyűgöző volt és nem követett el hibákat. Az első napi kiállása nem az ő hibája volt, egy kő volt a versenyvonal közepén, nem tudta kikerülni.”

A dicséret ellenére nem hiszi a szakvezető, hogy Lefebvre teljes WRC-s programot kapna jövőre. „Jelen pillanatban ez egy tanulási folyamat számára” – mondta el. „Túl korai még ahhoz, hogy tudjuk, mit hoz a jövője, ami azonban fontos a számunkra, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk, hogy tanuljon, és ez az, amit csinálunk is.”

Az Ausztrál Rally nem volt egy tervezett állomás a 23 esztendős pilóta számára, az viszont, hogy a világbajnokság soron következő fordulóján rajthoz áll, már az első, németországi WRC-s versenye után eldőlt. Ezen kívül arra is mutatkozik esély, hogy a spanyol viadalon ne a WRC 2-es mezőnyben autózzon, hanem a nagyok között egy World Rally Car-ral gyűjthesse a kilométereket. „Jó lenne a katalán versenyt megcsinálni” – mondta Lefebvre. „A figyelem azonban Korzikán van most. Elégedett vagyok Ausztráliával – mintha egy álom vált volna valóra!”

 

Andrew

 

2015. szeptember 20.