Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Ostberg reméli, hogy ott lehet Korzikán

 

Ostberg reméli, hogy ott lehet Korzikán

Mads Ostberg úgy érzi, elég jól állapotban lesz ahhoz, hogy csatába szállhasson az október legelső napjaiban megrendezésre kerülő Tour de Corse-on. Minderre három héttel azután kerülhet sor, hogy az Ausztrál Rally pályabejárásán bekövetkezett balesetben megrepedtek a bordái. A norvég versenyző ennek következtében nem tudott rajthoz állni a kenguruföldi viadalon, a felépülését segítendő azonnal hazarepült, helyét pedig a fiatal Stephane Lefebvre vette át a Citroen csapatában.

Két héttel az esetet követően Ostberg már úgy érzi, készen áll arra, hogy visszatérjen a gyorsasági szakaszokra. „Természetesen tisztában vagyok vele, hogy kemény lesz Korzikára készülni, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog” – mondta el a wrc.com-nak. „Jobban érzem magam, ezen a héten már el tudtam kezdeni normál dolgokat is csinálni ismét, úgyhogy kétségtelenül javulok.

Az első tíz napban leginkább pihennem kellett. Azóta volt néhány kezelésem és elkezdtem többet mozogni – hogy egy kicsit mobilabb legyek. Egy kicsit merev még az a terület, amitől úgy érzem magam, mint egy öregember.”

A végső döntésre a pénteken tartandó felkészülési teszt után kerül sor, hogy ott lehet-e Ostberg Korzikán. „A teszt lesz az első alkalom, hogy visszaülök a kocsiba és ez lesz az első jelzés, hogy milyen érzés lesz a versenyen” – mondta el a DS 3 WRC pilótája. „Nem döntöttünk száz százalékosan a csapattal, de eltökélt vagyok, hogy részt vegyek a futamon, és száz százalékig motiváltnak érzem magam. Úgy érzem, hogy lehetséges lesz, de csak az után leszek biztos, hogy vezettem az autót.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 22.