Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Nem sietős a Citroennek

 

Nem sietős a Citroennek

Yves Matton nem kapkod azzal kapcsolatban, hogy meghatározza a Citroen Racing rali világbajnoki csapatának 2016-os versenyzői felállását. Az alakulat vezetője akár december közepéig is kivárhat a döntéssel.

A jelenlegi pilóták, Mads Ostberg és Kris Meeke is a lehetséges jelöltek között vannak, Matton pedig korábban elmondta, versenyzőinek a finn, a német és az ausztrál futamon mutatott teljesítménye fogja segíteni, hogy elhatározza magát. Amiatt azonban, hogy a Citroen még mindig nem döntött arról, hogy 2016 után is részese lesz-e a rali világbajnokságnak, Ostberg ráadásul kihagyta az Ausztrál Rally-t, a következő szezon versenyzői felállására nem fog fény derülni egyhamar. „Nem sietek a pilótapiac helyzete miatt, és nem tudom, hogy a Brit Rally vége előtt hozok-e bármilyen döntést” – nyilatkozta a wrc.com-nak Matton. „Nagyon örültem Kris ausztráliai eredményének, pontosan azt tette, amit vártunk tőle, Mads-szel azonban más a helyzet, miután ő kettőt teljesített csak a három értékelési versenyből. Szükségünk van arra, hogy lássuk, hogyan teljesít Wales-ben a következő aszfaltos ralik után, amiről tudjuk, hogy nem a kedvenc felülete.”

Matton arról is beszélt, hogy a versenyzői felállással kapcsolatos stratégiájára nagy befolyással lesz az is, hogy mi lesz a döntés a Citroennél, a rali világbajnokságot vagy a túraautó világbajnokságot dobják-e 2017-től. „Nagyon fontos, hogy legyen egy érzésem a 2017-es terveinkről, mielőtt meghozom a végső döntésemet” – mondta a szakvezető. „Remélem, hogy meglesz a végső válasz – vagy egy jó gondolat – 2017-re vonatkozóan december 15-ig, ami a 2016-os bajnokság nevezési határideje és Monte-Carlóra is meg kell nevezni a versenyzőket addig.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 24.