Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Szilárd negyedik hely Meeke-nél

 

Szilárd negyedik hely Meeke-nél

A Citroen Racing versenyzője, Kris Meeke „szilárdnak” mondott negyedik helyen végzett a rali világbajnokság francia futamán.

Az észak-ír pilóta nyolcadikként zárta az első napot, szombaton aztán feljebb lépett, vasárnap pedig megtartotta pozícióját. Meeke a viadalt követően úgy nyilatkozott, nem teljesen elégedett a tempójával, ugyanakkor a helyezésének örül. „Egy nehéz verseny volt ez egyedi feltételek közepette” – kezdte értékelését. „Nem éreztem magam magabiztosnak a rajtnál, a cél azonban a verseny befejezése volt mindenek felett, problémák nélkül. Még az utolsó napon sem számítottunk arra, hogy helyenként annyira csúszósak lesznek az utak. A negyedik hely azonban egy szilárd eredmény. Szerettem volna gyorsabb lenni, de a megszerzett pontok nagyon fontosak voltak.”

Miután a csapattárs Mads Ostberg hatodikként látta meg a célt, a Citroen Racing visszavette a második pozíciót a gyártói értékelésben, és két versennyel az idény vége előtt egy ponttal előzi meg a Hyundai Motorsportot.

„Az egyik célunk az erre a szezonra, hogy másodikként végezzünk a gyártói világbajnokságon” – mondta Yves Matton, a francia különítmény első embere. „A Tour de Corse első hat helyén végezni mindkét DS 3 WRC-vel azt jelenti, hogy visszatértünk a tabella második pozíciójába. Következésképpen egy kielégítő eredmény ez egy olyan esemény végén, ami elég szokatlannak bizonyult. Két versenyünk maradt, hogy megerősítsük a pozíciónkat. Spanyolországban és Wales-ben is összpontosítanunk kell és elkötelezettnek kell lennünk, hogy elérjük a célunkat.”

Az alakulat másik autójával a hatodik helyen végzett Ostberg, aki a kihagyott Ausztrál Rally után ült vissza a DS 3 WRC-be. „Az időjárás különösen nehézzé tette ezt a versenyt. Sosem voltam még tanúja ilyen feltételeknek egy ralin” – mesélte a norvég pilóta. „Az első napon főként a szakaszok céljáig próbáltunk eljutni, ami elég jól működött. Amikor felszáradtak az utak, nem voltunk olyan gyorsak, és vesztettünk néhány helyet, a hatodik pozíció azonban még így is egy jó eredmény számunkra mindkét bajnokság szempontjából – és egy szép visszatérés Ausztráliát követően.

Szokatlan ilyen hosszú szakaszokon küzdeni, kezelned kell a fékeket és az abroncsokat. Most már a Katalán Rally-ra fogunk figyelni és annak vegyes felületű itinerére. Alig várom, hogy visszatérhessek a murvára, miután kihagytam az Ausztrál Rally-t.”

 

Andrew

 

2015. október 12.