Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Lefebvre és a World Rally Car

 

Lefebvre és a World Rally Car

A Katalán Rally immár a negyedik World Rally Car-os megmérettetést jelentette Stephane Lefebvre számára, aki 2014-es junior világbajnoki címének köszönhetően idén alapvetően a WRC 2-ben indult a Citroen támogatásával.

A spanyol viadal helyszínén, Salouban a Citroen rali világbajnoki tevékenységének második vonaláért felelős Benoit Nogier beszélt arról, hogy milyen ismérvei vannak legújabb tehetségük képzésének.

„A katalán a negyedik versenye volt egy WRC autóval” – kezdte Nogier. „Még túl korai azt tudni, hogy mennyire alkalmazkodik jól Stephane a WRC autókhoz. Úgy vettük észre, hogy a váratlan ausztrál futam egy nagyon jó verseny volt számára, még ha neki is kellett nyitnia az utat a befejező két napon. Ez az új utak felfedezése miatt nagyon nehéz volt. A legfőbb dolog, hogy rájöjjön, mennyire gyors a World Rally Car azokhoz az autókhoz képest, amikkel korábban versenyzett, nem csak gyorsulásban, de tapadásban is.

Sok fiatal versenyzővel dolgoztam a múltban, beleértve Sebastien Ogier-t és Thierry Neuville-t is, és figyelemreméltó, hogy Stephane többször marad az úton. Ogier-nek nagyon sok balesete volt az első WRC-s évében, és pontosan ugyanez vonatkozik Neuville-re is. Úgy sejtem, Stephane mér előrébb tart ebben a tekintetben.”

Lefebvre a Katalán Rally első, murvás napját követően a tizenharmadik helyen állt, szombaton, az immár aszfaltos szakaszokon azonban egy fékhiba miatt egyáltalán nem tudta a kilométereket gyűjteni. A 23 esztendős versenyző következő viadala a Brit Rally lesz a DS 3 WRC-vel.

 

Andrew

 

2015. november 4.