Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Meeke-nek fogalma sincs a jövőjéről

 

Meeke-nek fogalma sincs a jövőjéről

Kris Meeke azt mondja, fogalma sincs, hogy mit hoz a jövő a pályafutásában és hogy 2016-ban is a rali világbajnokságon vezet-e. Az észak-ír pilóta második helyen fejezte be a 2015-ös szezonzárót, a Brit Rally-t, az év közepe, a szardíniai, a lengyel, a finn és a német futam azonban rendkívül rosszul sikerült neki, ami megkérdőjelezte, hogy maradhat-e jelenlegi munkaadójánál, a Citroen Racingnél.

Meeke, akit szeptemberben láttak a Hyundai frankfurti bázisán is, közvetlenül a wales-i viadal után megerősítette, hogy nem beszélt még a jelenlegi alakulata vezetőjével, Yves Mattonnal.

„Őszintén szólva fogalmam sincs” – erősítette meg Meeke, amikor a jövőjével kapcsolatban kérdezték. „Furcsa azt mondani, hogy nem beszéltél a csapatfőnököddel az évnek ebben a szakaszában, de ez a helyzet. Remélem, hogy világossá válik, de ebben a fázisban fogalmam sincs. Talán el fogok menni enduromotorozni a Volkswagen főnökével, Jost Capitóval…”

Meeke egy másik lehetséges elfoglaltságot is megemlített viccesen arra az esetre, ha nem kapna szerződést a jövő évre. „Nem tudom, mik a határidők a nevezésekre és az ilyen dolgokra. Ahogyan korábban említettem, kicsit túlnőtt a kertem, talán lesz időm arra, hogy dolgozzak ezen.

Ahogyan a dolgok állnak, ez az utolsó versenyem, amíg nem tudok a jövőmről többet. Ez megint olyan, mint a teljes karrierem volt: utolsó verseny, utolsó verseny, utolsó verseny, úgyhogy hajlamos vagy elfelejteni ezt. Valójában nem éreztem nyomást ezen a hétvégén. Szeretem ezeket a szakaszokat, és kényelmesen érzem magam rajtuk. Itt, ezeken a szakaszokon teljesítettem az első ralimat évekkel ezelőtt. Kényelmesen éreztem az autót a bemelegítéstől kezdve, és átvittem ezt a versenyen is.

Számomra, a magam módján ez volt a legerősebb teljesítményem a rali világbajnokságon eddig. Igen, Argentína jó volt, de akkor nyertünk, amikor a Volkswageneknek sok problémájuk volt – itt viszont a rajttól a célig a második helyen voltunk, és felmutattunk néhány igazán jó szakaszidőt is. Először ideges voltam Argentínában, és nem volt mindig kényelmes az érzésem. Itt azonban szilárdnak és nyugodtnak éreztem magam. Több ilyen hétvégére van szükségem, előbb azonban rendezni kell a jövőmet.”

Mindeközben Meeke navigátora, Paul Nagle úgy véli, letettek már annyit az asztalra azért, hogy jövő évben is részesei lehessenek a rali világbajnokságnak. „Ez egy kényes kérdés. Azt gondolnám, hogy autóban lenne a helyünk Monte-Carlóban. Eleget tettünk az egész szezon során, és jó volt a második félév – megmutattuk, mi vagyunk az egyetlenek, akik versenyezni tudunkk ezzel a két emberrel, Sebastien Ogier-vel és Andreas Mikkelsennel, valamint Jari-Matti Latvalával.”

Arra az esetre is megvoltak a céljai Meeke-nek, ha maradhatna a Citroennél. „A Volkswagen harmincnégy versenyt nyert a harminckilenc rajtjából, úgyhogy nem kell rakétatudomány ahhoz, hogy tudjuk, teljesen dominánsak jelenleg. Ahelyett, hogy a második helyre figyelnénk, az elsőre kell fókuszálnunk, és meg kell próbálnunk megküzdeni velük.”

Azóta kiderült, a Citroen 2016-ban nem fut teljes szezont a sorozatban, ettől függetlenül megvan annak az esélye, hogy Meeke marad, és amellett, hogy részt vesz néhány versenyen, besegít a 2017-es specifikációjú World Rally Car fejlesztésében és tesztelésében.

 

Andrew

 

2015. november 29.