Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Ott lesz a Citroen Monte-Carlóban

 

Ott lesz a Citroen Monte-Carlóban

 

Ugyan nem nevez a teljes 2016-os rali világbajnoki szezonra a Citroen, csapata, az Abu Dhabi Total World Rally Team ott lesz a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n, melyet két egység, a Kris Meeke/Paul Nagle és a Stephane Lefebvre/Gabin Moreau párosok képviselnek egy-egy DS 3 WRC-vel.

Az, hogy az alakulat néhány Európában megrendezésre kerülő rali világbajnoki futamon jelen lesz, egy átmeneti időszakot képez, mielőtt a Citroen gyári csapatként térne vissza 2017-ben. A PH Sport által felkészítésre kerülő DS 3 WRC-ket 2016-ban különböző pilóták fogják vezetni, beleértve Meeke-t, Lefebvre-et, Craig Breent és Khalid Al Qassimit. A kiválasztott eseményeken egy, kettő, de akár három kocsi is rajthoz állhat, függően a versenytől és az adódó lehetőségektől.

„A Citroennel történt sikeres hároméves partnerkapcsolatot követően örülünk, hogy fenntarthatjuk a jelenlétünket a rali világbajnokságon” – mondta el Khalid Al Qassimi, az Abu Dhabi Racing elnöke. „Ez egy olyan program, amit jóváhagyott a Citroen Racing, és ami a PH Sport szakértelméből is hasznot húz. Vezető pilótaként Kris Meeke számos futamon fog versenyezni, miközben a prioritása a fejlesztési munkán lesz a Citroen Racinggel. Azt is meg fogjuk célozni, hogy a PSA Peugeot Citroen csoport tehetséges fiatal versenyzőinek lehetőséget biztosítsunk. A csapat szakértelmével támogatva képesek lesznek tapasztalatot gyűjteni és megmutatni, mire képesek.”

A szezon kezdetén két DS 3 WRC-t neveznek a Monte-Carlo Rallye-ra. Az elsőt Kris Meeke és Paul Nagle irányítja. Az észak-ír pilótának ez lesz a hetedik hercegségi viadala, legjobb eredménye innen a 2014-es harmadik hely. A másik kocsi kormánya mögött Stephane Lefebvre állhat rajthoz, aki új navigátorral, az ugyancsak francia Gabin Moreauval kezdi meg az együttműködést. Lefebvre a 2015-ös szezont tökéletesen indította meg Monte-Carlóban, a DS3 R5-össel megnyerte a WRC 2-es kategóriát.

A Svéd Rally-ra három autót nevez a csapat, a havas viadalon Meeke-ék mellett a Khalid Al Qassimi/Chris Patterson páros és a Craig Breen/Scott Martin kettős mutathatja meg tudását. Utóbbi pilótának ez lesz a bemutatkozása a DS 3 WRC-vel, a versenyt azonban ismeri és élvezi is annak körülményeit. Breen 2011-ben és az azt követő évben S2000-es kocsival ért el figyelemre méltó eredményt, 2014-ben pedig, első World Rally Car-os versenyén pontszerzőként zárt az abszolút értékelésben. Meeke idén hetedik lett Svédországban, Al Qassiminek pedig a 2011-es tízedik pozíció a legjobb eredménye innen.

„Az, hogy bizonyos számú futamon versenyezni tudok 2016-ban fontos volt, amikor a jövőmről döntöttem” – ismerte el Meeke. „Köszönetet szeretnék mondani emiatt Abu Dhabinak, a Totalnak és minden partnernek, akik biztosítják, hogy nagyon jó feltételekkel versenyezzünk ezeken a futamokon. Ez a program lehetővé fogja tenni számomra, hogy formában maradjak a versenyzést illetően és hogy folytassam a tanulást a világbajnoki futamokról. Ebből a nézőpontból alapvető fontosságúnak tűnik az, hogy versenyezzünk Monte-Carlóban. Egy annyira megjósolhatatlan futam ez, ahol a tapasztalat többet számít, mint bárhol máshol. Alig várom, hogy visszaülhessek a kocsiba a verseny előtti teszten, hogy felkészüljek az első futamra.”

 

Andrew

 

2015. december 18.