Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Malcolm Wilson Neuville-ről és 2014-ről

 

Malcolm Wilson Neuville-ről és 2014-ről

Az M-Sport vezetője a Deutschland Rallye-t megelőzően értékelte a világbajnokság egyik meglepetésemberének, Thierry Neuville-nek a teljesítményét, és már szót ejtett a 2014-es szezonról is.

- Mit gondolsz Thierry eddigi teljesítményéről? Számítottál rá, hogy ilyen jól fog szerepelni?

- Természetesen reméltem, hogy jó lesz. Az utóbbi néhány versenye nagyon bíztató volt. Ő és Nicolas nagyon jó munkát végzett, nagyon jó az együttműködésük a mérnökökkel, találtak módot az autó fejlesztésére. Gyümölcsöző a munkájuk.

- Hogyan értékeled, a fiatal versenyzőkbe vetett bizalmad kifizetődni látszik?

- Nagyon bíztató, hogy azt láthatjuk, jól szerepelnek. Végrehajtottunk néhány kisebb fejlesztést az autón. Thierry-vel kapcsolatban, nagy körülötte a zsongás a csapatban. Tizenkét hónappal ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy részt veszünk-e idén a rali világbajnokságon, most pedig második a pontversenyben, ami tényleg pozitív.

- 2014-ben is láthatunk benneteket a rali világbajnokságon?

- A terv természetesen ez. Nem tervezek mást. Tudjuk, hogy versenyképes az autónk, és a technikai szabályzat jövő évi befagyasztása azt jelenti, hogy 2014-re is versenyképesek maradunk, ami a versenyzők számára is jó érzés. Ha megnézzük, Finnországban mi történt, ez az, ami sok éven keresztül hiányzott a sportágból.

- A Volkswagentől eltekintve a versenyzői piac szabad. Reméled, hogy megtarthatod jelenlegi versenyzőidet?

- Ha megnézzük Thierry és Mads fejlődését, miért akarnánk váltani? De számomra most az a legfontosabb dolog, hogy biztos legyek benne, egy versenyképes csapattal maradhatunk a rali világbajnokságon, és eztán foglalkoznék azzal, hogy megtartsam a versenyzőket.

- Mi a határideje a rali világbajnoki részvételre vonatkozó döntésnek?

- A múltban, az elmúlt néhány évet nézve ez mindig az FIA-nál történő nevezés határideje volt. Remélem, hogy ez egy kicsit hamarabb lesz idén. Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk, de még semmi sem dőlt el.

- Thierry az idei évben már többször végzett dobogón. Mit gondolsz, képes a győzelemre ebben az esztendőben?

- Nem látom okát, miért nem lenne erre képes. Pályafutása szempontjából az lenne a legjobb, ha olyan helyzetbe lenne, hogy a győzelmekért harcoljon, aztán ugyanúgy tudna győzni, mint bárki más.

 

Andrew

 

2013. augusztus 24.