Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Wilson küzdeni fog Neuville-ért

 

Wilson küzdeni fog Neuville-ért

Miközben a spekulációk arról szólnak, hogy Thierry Neuville máris hároméves szerződést kötött a Hyundai új keletű csapatával, Malcolm Wilson kinyilvánította, harcolni fog azért, hogy megtartsa a fiatal belgát.

A Hyundai azután vált a 25 éves versenyző legfőbb kérőjévé, hogy Neuville hatalmas fejlődést és remek eredményeket mutatott fel a szezon közepétől. Wilson hosszútávú szerződéssel tartaná az M-Sport kötelékében új csillagát, a küszködő újoncból a ranglista második legjobb versenyzőjévé pillanatok alatt avanzsáló Neuville-t.

„Hároméves szerződést tudunk kínálni Thierry-nek, ez az, amit fogunk tenni” – mondta el az M-Sport feje. „Nincs értelme csak egy szezont nézni. De mindez egy folyamat mindaddig, amíg nem tudjuk, mit fogunk csinálni csapatként a következő évben. Kétségtelen, hogy ha meg tudjuk, meg akarjuk tartani őt. Semmit sem kapott tányéron ajándékba, de fiatal srác és mint mindenki, ha meglátja a csillogást, a hároméves szerződést és a nagy fizetést, meg lehet érteni bármit. Bárhogy is van, egy okos srác, erős akaratú. Ő fog dönteni.”

Az már biztos, hogy a sorozatban ötször dobogón végző belga korábbi csapatához, a Citroenhez nem fog visszatérni. „Beszéltünk Thierry-vel, de megálltak a tárgyalások” – nyilatkozta Yves Matton, a Citroen Racing vezetője. „Thierry állította meg.”

Wilson is tisztában van ezzel. „Úgy gondolom, nagyon is világos, közöttünk és a Hyundai között fog ez eldőlni, de nem tudom megválaszolni a kérdést, mert nem tudom. Ötven-ötven százalék annak tekintetében, ami ebben a szezonban történt, mivel láthatta, mennyire versenyképes az autónk és a csapatunk.

De nyilvánvaló, látom azt is, hogy mennyire vonzza Thierry-t egy hosszútávú dolog egy új gyártóval. Mérlegelnie kell, melyik lenne a jobb, maradni egy olyan autóval, amiről tudja, képes a győzelemre, vagy váltani egy olyan csapat felé, ahol minden új” – tette hozzá az M-Sport vezetője.

Neuville kitart amellett, hogy nem írt még alá senkivel semmilyen szerződést. „Jelen pillanatban semmi sem dőlt el. Sok megbeszélés van hátra, de döntés nincs még.”

Wilson mindenközben nem győzi dicsérni Neuville fejlődését, akinek munkamorálját nem máshoz, mint korábbi versenyzőjéhez, a kétszeres világbajnok Carlos Sainz-éhoz hasonlította. „Fantasztikus, amit csinál. Thierry képében a leggyorsabb fejlődést tapasztaltam azon pilóták között, akiket valaha láttam. Nagyon figyelemreméltó, ahonnan érkezett, de megérdemli, mivel munkamoráljával került ide. Carlos időszakát követően sosem láttam olyan versenyzőt, aki ekkora elkötelezettséggel és munkával csinálná, amit csinál. Minden követ megmozgat. Azt szeretné, ha mindenbe bevonnák és kezdeményez is. Ez egy teljesen más megközelítés.”

Wilson ragaszkodása érthető, hiszen az utóbbi időszak egyik legnagyobb tehetségét fogta ki. Neuville lehet csapatának megmentője és az út ahhoz, hogy a Ford visszataláljon a ralisporthoz.

 

Andrew

 

2013. október 25.